Μαύρη επέτειος η σημερινή για την ΑΕΛ αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαν σήμερα, πριν από 37 έτη, ο Χαράλαμπος Μπλιώνας χάνει άδικα τη ζωή του στο Στάδιο Αλκαζάρ από μία φωτοβολίδα. Ήταν 26 Οκτωβρίου του 1986 όταν συμπτωματικά ο 29χρονος καθηγητής βρέθηκε στο στάδιο για να δει από κοντά την ΑΕΛ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δίνοντας ραντεβού με τον θάνατο.

Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας ήταν το πρώτο θύμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα και δυστυχώς όχι το τελευταίο όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν τρεις ναυτικές φωτοβολίδες προς το μέρος των Λαρισαίων φιλάθλων. Μια από αυτές βρήκε τον Χαράλαμπο Μπλιώνα στην καρωτίδα δημιουργώντας ακατάσχετη αιμορραγία με αποτέλεσμα να καταλήξει τόσο άδικα λίγη ώρα αργότερα.

Ήταν μια Κυριακή που σημάδεψε την ΑΕΛ και έμεινε ανεξίτηλη στην ιστορία της για να διδάσκει στους νέους με κεφαλαία το ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ και ότι το ποδόσφαιρο είναι άθληση, αγάπη, γιορτή και όχι έχθρα, βιαιοπραγίες, ύβρεις και τυφλά χτυπήματα.

Η οικογένεια της ΑΕΛ δεν ξεχνά και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να παραδειγματίζεται ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά αθώα ψυχή ούτε εντός ούτε εκτός γηπέδων.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ τιμά με συγκίνηση τη μνήμη του Μπάμπη κι εκφράζει παράλληλα την απογοήτευσή της διότι ακόμα δεν καταφέραμε ως κράτος, ως κοινωνία και ως διοργανωτές αγώνων να εξαλείψουμε την οπαδική αρρωστημένη αντιπαλότητα μετά και τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.