Πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου η ορκωμοσία  δύο νέων υπάλληλων του Δήμου Κιλελέρ που πληρούν θέσεις τακτικού προσωπικού.

Οι κυρίες  Μαρία Κουτίβα και Αικατερίνη Καρύωτη προσλήφθηκαν μέσω της 13Κ/2021 ανακοίνωσης του ΑΣΕΠ που αφορούσε την πλήρωση θέσεων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)

Η κα. Κουτίβα διορίσθηκε σε κενή οργανική θέση του κλάδου ΠΕ Οικονομικού Λογιστικού και η κα. Καρυώτη σε κενή οργανική θέση ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών. Με την ανωτέρω διαδικασία αναμένεται να ορκιστεί της επόμενες ημέρες και ένα άτομο ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Το προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των δύο διοριστέων ατόμων της 4Κ/2020 ανακοίνωσης που αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, θέσεων τακτικού προσωπικού του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Επίσης σε εύλογο χρόνο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης μιας θέσης μόνιμου προσωπικού της 7Κ/2021 ανακοίνωσης, που αφορά διοριστέους στον κλάδο Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος αφού ευχήθηκε καλή επαγγελματική θητεία στις νεοδιοριζόμενες υπαλλήλους τόνισε τα εξής:

«Μετά από τέσσερα χρόνια γίνονται στο Δήμο  προσλήψεις μονίμου προσωπικού. Αν συνυπολογίσουμε τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης καταλαβαίνουμε το σοβαρό πρόβλημα του υπάρχει στους ΟΤΑ κι αφορά στην έλλειψη προσωπικού. Την επίλυση του προβλήματος πρέπει να δώσει η Πολιτεία με την αύξηση του αριθμού των προσλήψεων για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων.

Να σημειώσω ότι ανάλογες προσλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν, και συγκεκριμένα το έτος 2019 μέσω της 3Κ ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, οι οποίες αφορούσαν όμως και αφορούσαν ειδικότητες οδηγών, χειριστών μηχανημάτων έργου  και εργατών καθαριότητας κι όχι εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό».