Να υπάρξει οριζόντια λήψη μέτρων στήριξης στις άμεσα και έμμεσα πληγείσες επιχειρήσεις από την κακοκαιρία «Daniel» ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επείγουσα επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σχετικά με τα μέτρα στήριξης στις άμεσα και έμμεσα πληγείσες επιχειρήσεις από την κακοκαιρία «Daniel».

Σύμφωνα με την επιστολή «οι επιχειρήσεις της Λάρισας δεν αντέχουν άλλο και οι ημέρες που διανύουμε αλλά και ο χειμώνας που έρχεται, θα είναι δυστυχώς η ταφόπλακα για πολλούς επιχειρηματίες της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλίας και οι οποίοι θα αναγκαστούν ίσως να βάλουν λουκέτο σε επιχειρήσεις που μέχρι πρότινος ήταν καθόλα υγιείς».

Αναφέρεται ότι η πρόσφατη θεομηνία διέλυσε τα πάντα και «όταν οι συνάνθρωποι γύρω μας υποφέρουν και δεν έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν δεν μπορούμε να μιλάμε για εμπόριο στη Θεσσαλία πια. Δεν υπάρχει πρόσβαση, δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχει καταναλωτικό ενδιαφέρον..»

Επισημαίνεται το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν, δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τα εμπορεύματά τους, τα τρέχοντα έξοδα τους , τις συσσωρευμένες οφειλές τους και τους υπαλλήλους τους, με αποτέλεσμα να κλείσουν και πολλοί άνθρωποι να μείνουν χωρίς δουλειά.

Ζητείται η στήριξη με ισχυρές παρεμβάσεις και κάθε δυνατό τρόπο τόσο για τις άμεσα πληγείσες επιχειρήσεις όσο και για τις έμμεσα καθώς και η οριζόντια λήψη των προτεινόμενων δέκα μέτρων χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις.