Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλλιθέας Ελασσόνας στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης για την υγιεινή Διατροφή με ομιλήτρια την κα Αντωνίου Μαρία Διατροφολόγο-Διαιτολόγο

Με λόγο άμεσο και κατανοητό μίλησε στους μαθητές για μικρά διατροφικά «μυστικά», μεγάλης σημασίας για την υγεία τους. Τους εξήγησε, αρχικά, πόσο σημαντική είναι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή στην ηλικία της ανάπτυξης, όχι μόνο για τη θεμελίωση ενός γερού οργανισμού αλλά και για τη διασφάλιση πνευματικής διαύγειας.

Για την υιοθέτηση, όμως, μιας ισορροπημένης διατροφής, βασική προϋπόθεση είναι η γνώση ˙ για το λόγο αυτό και η κ. Γιαννακοπούλου μίλησε στους μαθητές για τον τρόπο με τον οποίο θα «διαβάζουν» τις ετικέτες των διάφορων προϊόντων, προτρέποντάς τους, παράλληλα, να αποφεύγουν προϊόντα που περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά.

Τέλος, η ομιλία έκλεισε με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων από πλευράς των μαθητών με θέμα τις διατροφικές τους συνήθειες ˙ με αφορμή, μάλιστα, τα συγκεκριμένα ερωτηματολόγια αναφέρθηκε στους παράγοντες που οδηγούν σε δύο σημαντικά προβλήματα υγείας, συνδεδεμένα με τη διατροφή, αυτό της παχυσαρκίας και το –ολοένα και καλπάζον – πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας.