Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος βιωματικών εργαστηρίων στις τρείς τάξεις του Γενικού Λυκείου Αγιάς. Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς συνεργάστηκε άψογα και ευχαριστεί θερμά την Εκπαιδευτικό - Συντονίστρια στα πλαίσια Εσωτερικής Αξιολόγησης της σχολικής μονάδας κα Γαρουφαλιά Φανή. Τα βιωματικά εργαστήρια με θέμα τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών και τον σχολικό εκφοβισμό υλοποιήθηκαν από τους κοινωνικούς λειτουργούς, Γκανάτσιου Αικατερίνη - Γεωργία και Μπεϊνά Ζωή. Παρουσιάστηκε υλικό με τη χρήση προτζέκτορα και ακολούθησε βιωματική άσκηση με τους μαθητές μέσω μελέτης περίπτωσης σχολικού εκφοβισμού.

Επίσης ολοκληρώθηκε τη Τετάρτη 28 Μαρτίου δράση με τη ψυχολόγο κα Ακριβοπούλου Βασιλική της Εταιρείας Διάσταση – Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ –Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Λάρισας. Θέμα ήταν η φιλία και τα συναισθήματα που δημιουργεί σε μικρά παιδιά ωφελουμένων του ΤΕΒΑ.

Με επιτυχία εξάλλου ολοκληρώθηκε η δικτύωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγιάς που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας και στο Δημοτικό Σχολείο Δήμητρας .Τη δικτύωση ανέλαβε η ειδική παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας, Ντελή Γεωργία, με τους διευθυντές των αντίστοιχων σχολικών μονάδων κ.Νάστο Γεώργιο και κ.Μπακιρτζή Μαρία, προκειμένου να επιτευχθεί ενημέρωση για τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφερθούν σε μαθητές, γονείς και στο υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ παράλληλα προτάθηκαν διάφορες μελλοντικές δημιουργικές δράσεις στον χώρο του σχολείου. Στις 20 και 21 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε Δράση στο Δημοτικο Σχολείο Δήμητρας σχετικά με τα συμπεριφορικά προβλήματα που εντοπίζονται στον χώρο του σχολείου. Τη δράση ανέλαβε η ειδική παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγιάς, Ντελή Γεωργία, η οποία συζήτησε με τους μαθητές για διάφορες Συμπεριφορικές Διαταραχές που μπορούν να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή και στο ευρύτερο πλαίσιο του σχολείου.