Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του κωδωνοστασίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στην Κοινότητα Βασιλή, με δαπάνες του Δήμου Φαρσάλων.

«Η αποκατάσταση του κωδωνοστασίου στην αρχική του μορφή αποτελεί συλλογική επιθυμία των κατοίκων της τοπικής κοινότητας που αδιάλειπτα διατυπώνουν το αίτημα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η ολοκλήρωση της απαιτούμενης μελέτης ανοίγει το δρόμο ώστε να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα και το κωδωνοστάσιο να επανέλθει στην αρχική του μορφή. Ένα ακόμη σπουδαίο μνημείο της θρησκευτικής μας κληρονομιάς» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Για την ιστορία, αναφέρεται πως το κωδωνοστάσιο χτίστηκε από τεχνίτες - πετράδες από την Πυρσόγιαννη των Ιωαννίνων και αποτελούσε μέχρι το 1954 έμβλημα και καύχημα για τους Βασιλιώτες καθώς και τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή. Οι λίθοι που χρησιμοποιήθηκαν μεταφέρθηκαν από το λατομείο που βρίσκεται στην περιοχή των Βρυσιών.

Το κωδωνοστάσιο κατέρρευσε μερικώς το 1954 την μέρα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή. Στην συνέχεια καθαιρέθηκαν και απομακρύνθηκαν τα ετοιμόρροπα τμήματα της ανωδομής του.

Με αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι σήμερα η πρώτη κατώτερη στάθμη του από το σύνολο των τεσσάρων. Παράλληλα διασώθηκε η καμπάνα της αρχικής κτήσης που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.