Είδος πολυτελείας τείνουν να γίνουν οι καλοκαιρινές διακοπές για πολλές οικογένειες, καθώς το κόστος τόσο της μετακίνησης, των εισιτηρίων, της διαμονής και του φαγητού έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Πολλές ελληνικές οικογένειες φέτος, είτε δεν θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, είτε θα τις μετατρέψουν σε μια ολιγοήμερη απόδραση.

Δυσκολεύονται οι Έλληνες να πάνε διακοπές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών:

52% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα κάνει καθόλου διακοπές

33% δηλώνει ότι θα περιορίσει τις ημέρες

14% δηλώνει ότι θα κάνει και φέτος ό,τι κάθε χρόνο

1% ότι θα διαρκέσουν περισσότερες ημέρες από άλλες χρονιές.

«Το ενεργειακό και το επισιτιστικό κόστος και ο πληθωρισμός έχουν ταλανίσει πολύ το ταξιδιωτικό κοινό. Οι Έλληνες λοιπόν, θα περιορίσουν τις ημέρες διακοπών τους. Θα κάνουν τετραήμερα αντί επταήμερα, θα είναι επταήμερα αντί δεκαπενθήμερα», εξήγησε ο κ. Τσιλίδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων

«Απλησίαστοι» οι δημοφιλείς προορισμοί

Οι νεότεροι, προσπαθούν να συνδυάσουν εργασία και διακοπές σε παραθεριστικά μέρη προκειμένου να… ξεκλέψουν λίγες στιγμές για μπάνιο στη θάλασσα και διασκέδαση

Ο Λύσσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων σχολίασε:

«Υπάρχουν και φθηνοί προορισμοί. Περισσότερο θα πω στα μεγάλα νησιά, Κρήτη, νότιο Αιγαίο, Ρόδο, Κω, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, θα πούμε για τις παραλίες Κατερίνης και Λάρισας, και όλη η περιοχή της Πελοποννήσου που βρέχεται από θάλασσα, έχει υπηρεσίες τέτοιες που μπορεί να κάνει διακοπές μια ελληνική οικογένεια και 15 μέρες χωρίς να στοιχίσουν πολλά λεφτά».

Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, η πρώτη έξοδος των αδειούχων, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως επειδή οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να μειώσουν κατά πολύ τον χρόνο των διακοπών τους.

megatv.com