Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινότητας, αναφορικά με θέματα εξαρτήσεων, εξαρτητικών συμπεριφορών και εθισμών, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), διοργανώνει μήνα ενημέρωσης με «street talks» με ένα roadtrip σε όλη την χώρα. Εξειδικευμένα στελέχη του ΟΚΑΝΑ συνομιλούν με τους πολίτες και τους ενημερώνουν αναφορικά με τις αιτίες της εξάρτησης, τους τρόπους αντιμετώπισής της, αλλά και τις παρεμβάσεις που προλαμβάνουν το φαινόμενο.

Στις 7 και 8 Ιουλίου, η Λάρισα ήταν η επόμενη στάση. Με όχημα το ID Buzz Cargo της Volkswagen, το οποίο παραχώρησε ευγενικά η KOSMOCAR στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η ενημέρωση έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας για δύο ημέρες.

Τη δράση πλαισίωσαν στελέχη της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) της πόλης, στελέχη του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Λάρισας (Υπ. 2 της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης για την ΠΕ Θεσσαλίας 2014-2020 με MIS 5044900), καθώς και στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας. Με την παρουσία του τίμησε τη δράση, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας, κύριος Βασίλης Πινακάς.

Διανεμήθηκε πληροφοριακό και ενημερωτικό υλικό ενώ αρκετοί περαστικοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη για θέματα που άπτονται της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και του εθισμού εν γένει.

Ο ΟΚΑΝΑ βρίσκεται πάντα δίπλα στον εξαρτημένο συνάνθρωπό μας κάθε μέρα, κάθε στιγμή και για κάθε ανάγκη του.