Στη Θεσσαλία βρίσκεται από χθες ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί κάπως η κατάσταση, καθώς τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στον κάμπο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου είναι πολλά.

Σήμερα Παρασκευή (10.00 π.μ.) ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης και ο ΓΓ Γιώργος Στρατάκος, θα έχουν συσκέψεις με Μελισσοκόμους, και στις (11.00 π.μ) με πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους.

Στις (12.00) θα έχουν σύσκεψη με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Φορέων. Το απόγευμα (16.30) θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΙΠΕΑ στα Φάρσαλα και στη συνέχεια στις 18.00 θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα. Στις 20.00 θα συναντηθεί με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας στην Ελασσόνα.

Την Παρασκευή το πρωί, επίσης, κλιμάκιο του ΥπΑΑΤ αποτελούμενο από τον υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο θα επισκεφθούν τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Ο Διονύσης Σταμενίτης και οι ΓΓ Δημ. Παπαγιαννίδης και Κώστας Μπαγινέτας θα επισκεφθούν την Αγιά. Το απόγευμα οι υφυπουργοί Διονύσης Σταμενίτης, Σταύρος Κελέτσης και ο ΓΓ Γιώργος Στρατάκος θα επισκεφθούν το Cotton Farsala.