Τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων τίμησαν την εορτή των προστατών Αγίων τους Τερεντίου, Νεονίλλης και τέκνων, με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Δημητρίου Οικονόμου επισήμανε ότι η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα δημογραφικής κατάρρευσης

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

"Oι πολύτεκνοι με την ηγεσία της Α.Σ.Π.Ε και οι Σύλλογοι όλης της επικράτειας,γιορτάζουν κι εφέτος, όπως κάθε χρόνο τη Μνήμη των προστατών τους Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά παιδιών τους, που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τους διώκτες της πίστεως.

Στην ομολογία πίστεως της Αγίας Πολύτεκνης Οικογένειας η κάθε Ελληνική οικογένεια, συμβολικά αντιπαραθέτει τη δική της ομολογία, που αποδεικνύεται με έργα αγάπης και προσφοράς στον άνθρωπο την κοινωνία και το Έθνος.

Οι πολύτεκνοι αγωνίζονται να αναθρέψουν, να μεγαλώσουν, να μορφώσουν και να αποκαταστήσουν τα πολλά τους παιδιά και παράλληλα να ξεπεράσουν τις συμπληγάδες οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων και να αποφύγουν τις σειρήνες του αποπροσανατολισμού που συνεχώς παρεμβάλλουν εμπόδια και συσκοτίζουν την ομαλή τους πορεία.

Ο αγώνας με συντονιστή την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος βρίσκεται συνεχώς στην πρωτοπορία για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας και την επίμονη επίκληση και υπόμνηση προς τους εκάστοτε Κυβερνώντες των διατάξεων του Συντάγματος που υποχρεώνουν τη λήψη ειδικής μέριμνας υπέρ των πολυμελών οικογενειών.

Όμως εξ αιτίας της πολιτικής των τελευταίων χρόνων η χώρα μας ευρίσκεται στα πρόθυρα Δημογραφικής κατάρρευσης.

Για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις στη χώρα μας κατέβηκαν κάτω από το όριο των 100.000 το 2013 και ήσαν μόλις 94.134, ενώ οι θάνατοι ήσαν 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!!

Την τελευταία πενταετία οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις κατά 89.584, δηλαδή, δύο πόλεις σαν τη Βέροια και την Κοζάνη εξαφανίστηκαν εντελώς αθόρυβα χωρίς να μεσολαβήσει πόλεμος ή φυσική καταστροφή.

Τέτοιος δημογραφικός κατήφορος δεν υπήρξε άλλη φορά.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ανάσχεση του δημογραφικού κατήφορου.

Τέλος ευχόμαστε σ’ όλους τους πολυτέκνους υγεία, πρόοδο, ατομική και οικογενειακή ευτυχία".