Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων) αναφέρει:

"Ο υφυπουργός κλιματικής αλλαγής κ. Τριαντόπουλος, για ακόμα μια φορά επισκέφθηκε τη Λάρισα, για να μας πει δια του τύπου, ότι τάχα η κυβέρνηση στηρίζει τους πλημμυροπαθείς. Μάλιστα ξεδιάντροπα μίλησε ότι το 40% των αιτήσεων στην ΑΡΩΓΗ, δεν αντιστοιχούσε σε δικαιούχους.

Αλήθεια κ. Τριαντόπουλε, γιατί αποκλείσατε ως κυβέρνηση, με το έτσι θέλω, τα υπόγεια – αποθήκες των 930 πλημμυροπαθών ιδιοκτητών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, από τις αποζημιώσεις – ψίχουλα, τα οποία πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι, προκαλώντας πλήρη καταστροφή κάθε είδους επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, χαλιά, κλινοσκεπάσματα, είδη ένδυσης, υπόδησης, εργαλεία δουλειάς και τόσα άλλα χρήσιμα αντικείμενα, αξίας πολλών χιλιάδων ή δεκάδων χιλιάδων ευρώ που είχαμε σ’ αυτά;

Μήπως κ. Τριαντόπουλε, στείλατε μισθωμένα συνεργεία ή μας στηρίξατε οικονομικά για να αντλήσουμε τα νερά, να πετάξουμε τα καταστραμμένα πράγματα από τα ισόγεια και τα υπόγειά μας, για να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε τα ισόγεια, τα υπόγεια και τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών; Ασφαλώς όχι, αφού αυτά έγιναν από εμάς με δικά μας έξοδα και με εθελοντές που έφεραν το ΕΚΝΛ και το ΚΚΕ.

Δεν εξηγήσατε επίσης με τα ποσά-ψίχουλα απο 1.200 έως 6.600 ευρώ, που δώσατε σε ένα μόνο μέρος των πλημμυροπαθών κατοίκων ισογείων διαμερισμάτων στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης και όχι στο σύνολό τους, τι μπορούν να καλύψουν μ’ αυτά, όταν οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, αφού στην πλειοψηφία των ισογείων διαμερισμάτων, καταστράφηκε και πετάχθηκε, το σύνολο της επίπλωσης, του εξοπλισμού, του ρουχισμού, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε τοίχους, πατώματα, κουφώματα, πόρτες, ηλεκτρική εγκατάσταση, ντουλάπες, ντουλάπια κουζίνας, κλπ;

Γιατί η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε το δίκαιο αίτημά μας για κατάργηση στους πλημμυροπαθείς του ΕΝΦΙΑ, για αναστολή πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, χρεών σε τράπεζες και ασφαλιστικό ταμείο για 1 χρόνο;

Γιατί συστηματικά αποφεύγεται να συναντηθείτε με την επιτροπή μας εδώ και 50 ημέρες, παρ’ ότι σας το ζητήσαμε επανειλλημένα επισήμως μέσω του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη;

Σταματήστε λοιπόν να μας προκαλείτε και από πάνω, λέγοντας ότι είναι δήθεν κοντά μας, ενώ όλοι εμείς οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, γνωρίζουμε πολύ καλά πως είστε απο την πρώτη ώρα πολύ μακριά μας, είστε απέναντί μας ουσιαστικά.

Δεν πνιγήκαμε μόνοι μας. Την ευθύνη για το ότι πνιγήκαμε την έχετε η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η περιφέρεια και ο δήμος, που μας αφήσατε απροστάτευτους στις Εργατικές Κατοικίες, οι οποίες μάλιστα είναι χτισμένες μέσα σε πλημμυρική ζώνη.

Οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, δεν ζητάμε τίποτα παράλογο. Ζητάμε από την αρχή, 100% αποζημίωση από την κυβέρνηση για την κατεστραμμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Το ίδιο και για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων, με την συνδρομή και του ΟΑΕΔ.

Έκτακτο βοήθημα 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, προσαυξημένο +300 ευρώ για κάθε παιδί, για κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αναστολή πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικό ταμείο για 1 χρόνο. Αναστολή πληρωμής για 1 χρόνο, δίχως προσαύξηση της οφειλής μας για τα διαμερίσματα στον ΟΑΕΔ.

Απ’ αυτά τα αιτήματά μας, δεν ικανοποιήσατε μέχρι σήμερα κανένα ουσιαστικά. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε αγωνιστικά να τα διεκδικούμε."