Love story …

Πως τα φέρνει η ζωή (και η πολιτική). Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που είχε αναλάβει εργολαβικά την στήριξη Αγοραστού στο δεύτερο γύρο των εκλογών (και τον αποτελείωσε) λατρεύει τώρα τον Κουρέτα.
Ο φρέσκος έρωτας δεν κρύβεται… Ο Αυγενάκης ήρθε χθες στη Λάρισα και πήγε κατ΄ευθείαν στο εργαστήριο του καθηγητή, στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου, όπου εν μέσω της ανασυγκρότησης του κάμπου ο Κουρέτας τον υπέβαλε και σε τέστ. Όχι αλήθειας, αλλά της Foodoxys, τέστ διατροφής που δείχνει την περιεκτικότητα των αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, το οποίο ανέπτυξε ο καθηγητής με την ομάδα του το 2019.
Η ακριβής βιοχημική κατάσταση του Αυγενάκη δεν έγινε γνωστή, αλλά, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις ο υπουργός ενθουσιάστηκε: «Πρόκειται για καταπληκτικό εργαστήριο» είπε, «που σύντομα θα ενισχύσει τη συνεργασία του με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ».
Τον έκανε και πελάτη…

Μπέος …

Αν είσαι φίλαθλος και ακούς τον Μπέο στα μικρόφωνα να φωνάζει «έξω οι αλήτες από τα γήπεδα, θέλουμε οικογενειάρχηδες …» γεμίζεις από αισιοδοξία.
Η πραγματικότητα τρολάρει τον εαυτό της …

Οι θεσσαλοί του gov.gr

Το gov.gr συνεχίζει να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών, και τα καλά πρέπει να τα φωνάζουμε. Τον Οκτώβριο εισήχθησαν μάλιστα στην πλατφόρμα τριάντα νέες υπηρεσίες, ενώ έρευνα αγοράς έδειξε ότι είναι το δεύτερο brand από πλευράς ικανοποίησης καταναλωτή.
Λίγοι γνωρίζουν ότι στο gov.gr (και όχι μόνο) συνεισφέρουν σημαντικά οι αδερφοί Καραθάνου, δυο νεαροί πληροφορικάριοι από τα Τρίκαλα που ο Παπαστεργίου πήρε μαζί του όταν μετακόμισε στην Αθήνα. Γιάννης και Βαγγέλης Καραθάνος είχαν ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο Web, με τον Βαγγέλη - ιδρυτή της Geabit, μιας startup που μεγιστοποιεί τη σοδειά του αγρότη -, να συμπεριλαμβάνεται παλαιότερα στη λίστα των τριάντα πιο επιτυχημένων νέων (κάτω των 30 ετών) που δημοσιεύεται κάθε χρόνο στο αμερικανικό περιοδικό Forbes.
Όσο για τον Παπαστεργίου, το κατεστημένο της Αθήνας συνεχίζει να τον βλέπει με μισό μάτι καθώς τους πήρε το υπουργείο μέσα από τα χέρια…
Ο πρώην δήμαρχος δείχνει πάντως στοιχεία υψηλής προσαρμοστικότητας. Φοράει κάθε μέρα γραβάτα, ενώ εγκατέλειψε και το ποδήλατο …

Βάλτε πτήση…

Αν στη συνεχή άνοδο των καυσίμων προσθέσουμε και επερχόμενη αύξηση των διοδίων, η διαδρομή Λάρισα - Αθήνα με ΙΧ, γίνεται ολοένα πιο ασύμφορη. Αν υπήρχε αεροπορική σύνδεση το αεροπλάνο θα συνέφερε περισσότερο.
Αεροδρόμιο και γρήγορα…

Λεκέδες από …κέτσαπ

Στον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο υπάρχουν οι κατεστραμμένοι, οι δήθεν κατεστραμμένοι, και οι άρπαγες.
Μόλις έγινε γνωστό το μεγάλο ύψος της αποζημίωσης για τα ντοματοχώραφα, υποβλήθηκαν δηλώσεις για 3.330 στρέμματα, ενώ πριν τον Ντάνιελ η καταγεγραμμένη αμάζευτη ντομάτα ήταν 1.500 στρέμματα.
Το ωραίο είναι ότι όλοι οι fake παραγωγοί τσέπωσαν την προκαταβολή (500 ευρώ το στρέμμα) και περιμένουν τώρα και την εξόφληση, άλλα 400 ευρώ…
Το υπουργείο είπε ότι θα κάνει ελέγχους…
Ελλαδάρα…

Ξωτικά…

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε με ποια κριτήρια κατένειμε τις διαφημίσεις του Μύλου των Ξωτικών στη Θεσσαλία ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Στη Λάρισα επέλεξε να αφήσει έξω thessalianews.gr, kosmoslarissa.gr και thessaliaeconomy.gr (όλα τα δικά μας δηλαδή).
Ενημερώνουμε ότι και να σπεύσει να μας συμπεριλάβει εκ τών υστέρων, ευχαριστούμε αλλά δεν θέλουμε.
Εννοείται ότι θα συνεχίσουμε να προβάλουμε τις δραστηριότητές του υπέροχου Χριστουγεννιάτικου Πάρκου. Πάνω από τον Σακκά (και τον κάθε Σακκά) είναι η πόλη. Ο υπογράφων κατάγεται από τα Τρίκαλα...

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο kosmos@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa