Στη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2023 τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, πραγματοποίησαν μία σειρά από δράσεις με αποδέκτες τόσο γενικό πληθυσμό όσο και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης.

Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για θέματα εξάρτησης καθώς και την προσέγγιση των Φορέων που απασχολούνται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.

Η Κινητή Μονάδα διατήρησε σταθερή εβδομαδιαία παρουσία στις περιοχές της Καρδίτσας και του Βόλου. Ειδικότερα, στον Βόλο παρείχε υπηρεσίες φροντίδας σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίησή τους και τη μείωση της βλάβης.

Στο πλαίσιο του εορταστικού κλίματος των Χριστουγέννων, το προσωπικό της Μονάδας προσέφερε στους εξυπηρετούμενους χρήστες ένα συμβολικό δώρο μεταφέροντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Στην Καρδίτσα λειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο). Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας επισκέφθηκαν το Συσσίτιο «Το Σπίτι της Αγάπης» όπου συζήτησαν με τους εξυπηρετούμενους.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας σε συνεργασία με το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρικάλων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διατήρησαν σταθερή παρουσία ανά 15 ημέρες στην Καλαμπάκα, λειτουργώντας ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων, διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε ενημερωτική δράση στον χώρο του ΚΑΠΗ σε ενδιαφερόμενους πολίτες.

Στις αρχές του μήνα, ο Υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος και το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συμμετείχαν στη Λάρισα σε συμβολικό περίπατο ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας.

Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, διοργάνωσαν στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους συνεργάτες των Φορέων & Υπηρεσιών Κοινωνικής Υποστήριξης απ’ όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας, ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αμέριστη υποστήριξή τους καθ’ όλο το διάστημα λειτουργίας της Κινητής Μονάδας.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021 – 2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ),

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.