Τον Ιούνιο, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, υλοποίησε σειρά δράσεων σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις διασύνδεσης με στελέχη της 11ης ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας και της 10ης ΤΟΜΥ Γιάννουλης Λάρισας, καθώς και με την Πρόεδρο της Κοινότητας Βαμβακούς Φαρσάλων και Προέδρους τοπικών Σωματείων, με στόχο την οργάνωση ενημερωτικών δράσεων.

Στην Καρδίτσα, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συμμετείχε σε κοινωνική δράση που αφορούσε σε παιδιά, με τίτλο: “Συνυπάρχοντας ειρηνικά’’. Η δράση διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑμεΑ του Δήμου Καρδίτσας (Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Κοινωνικό Φαρμακείο) σε συνεργασία με το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης  (ΔΟΜ) και τον ΑΣ Καρδίτσας-Βιολογικό Χωριό.

Στη Βαμβακού Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση- ομιλία από τις εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας, με θέμα την οικογένεια ως φορέα πρόληψης των εξαρτήσεων. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και των υπόλοιπων Μονάδων, ενώ διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και τη ΜΟΘΕ-ΟΚΑΝΑ Βόλου, διοργάνωσαν δράση με μπουφέ και μουσική για τους ωφελούμενους χρήστες στο πάρκο Αναύρου, στο Βόλο.  

   

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, οργανώθηκε δράση πρόληψης και στην Καρδίτσα από την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας. Η δράση ήταν ανοιχτή για το κοινό της πόλης και αφορούσε στην προβολή ταινίας με τίτλο “DreamTeam” (“Καθένας με την τρέλα του”, 1989). Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση γύρω από το θέμα των εξαρτήσεων και ενημέρωση για τις υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας στην Καρδίτσα.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διατηρεί  - σε εβδομαδιαία βάση - σταθερή παρουσία στις περιοχές της Καρδίτσας και του Βόλου. Ειδικότερα, στο Βόλο παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίηση τους και τη μείωση της βλάβης. Στην Καρδίτσα, λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και μέλη της οικογένειάς τους, σε προστατευμένο χώρο, χωρίς διακρίσεις και με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. 

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 555053 & 2410 253936

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr