Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων της επαρχίας Φαρσάλων, στο κατάστημα «Γεύσεις εν Λευκώ», στη Βαμβακού Φαρσάλων, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν ένα παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος είναι γόνος σαρακατσάνικης οικογένειας της επαρχίας των Φαρσάλων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαρσάλων, κ. Κωνσταντίνος Βαρακλιώτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κ. Δημήτρης Γιακοβής, ο δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων κ. Βασίλης Βασιλόπουλος και εκπρόσωποι των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης, Αγιάς, Χαλικίου Ασπροποτάμου και φοιτητών Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καπετάνος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους παρευρισκόμενους και να συζητήσει θέματα που αφορούν τη συνέχιση των Συλλόγων στη σύγχρονη εποχή αλλά και θέματα της επικαιρότητας που αφορούν γενικότερα την περιοχή της Θεσσαλίας.

Ο Λαρισαίος βουλευτής ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά και δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την τιμητική πρόσκληση να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Οι Σαρακατσαναίοι είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας και μέσω των Συλλόγων μας, κρατάμε άσβεστο τον πυρσό της Παράδοσης και τον μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας.

Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φαρσάλων “Το Τσελιγκάτο” για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλες και όλους».