Στο έθιμο της γουρουνοχαράς στην πλατεία της συνοικίας της Φιλιππούπολης παραβρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συμμετείχε μαζί με πλήθος κόσμου στην αναβίωση του εθίμου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη συνοικία της Φιλιππούπολης ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά με μεγάλη επιτυχία. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα και να ανταλλάξει ευχές με τους πολίτες της συνοικίας για τις άγιες ημέρες που διανύουμε.

Κατά την αναβίωση του εθίμου, οι γυναίκες της συνοικίας μαγείρεψαν φαγητά και εδέσματα της Ανατολικής Ρωμυλίας και μαζί με το ψημένο κρέας και άφθονο κρασί, τα προσέφεραν στους επισκέπτες.

«Είχα τη χαρά να παρευρεθώ σήμερα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή στη συνοικία της Φιλιππούπολης, που έλκει τις ρίζες της από τους πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας που εγκαταστάθηκαν στη συνοικία πριν πολλά χρόνια. Εκεί, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις προετοιμασίες της αναβίωσης του εθίμου και να γευτώ τα πλούσια εδέσματα.

Παράλληλα συνομίλησα με τους κατοίκους της περιοχής για τρέχοντα ζητήματα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το προσεχές διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης Σιδέρη Δελαρούδη, τα μέλη και όλους τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ευχή όλων και συνάμα υποχρέωσή μας, είναι να συμβάλουμε στη διατήρηση της πολιτιστική μας κληρονομιάς και στην αναβίωση των εθίμων, μεταλαμπαδεύοντάς τα από γενιά σε γενιά».