Σε συνέχεια της περιοδείας που πραγματοποιείται από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ με επικεφαλής τον Υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης ακολουθώντας το παράλληλο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί παραβρέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. στα Τρίκαλα, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τον κύκλο δραστηριοτήτων του σε Ελλάδα και εξωτερικό και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας στη χώρα μας, τις προοπτικές της και την άμεση σχέση που έχει με την ανάπτυξη των κτηνοτρόφων παραγωγών.

Το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της επικοινωνίας του ΥΠΑΑΤ με τις κατά τόπους υπηρεσίες και της νέας πρακτικής που υιοθετεί το Υπουργείο για την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία, ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης, επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα, καθώς και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών (ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ) και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων του Νομού Λάρισας.

Αναφορικά με τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που είχε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε:

«Ως νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ένας από τους κεντρικούς στόχους που έχουμε θέσει, παράλληλα με τις νομοθετικές παρεμβάσεις όπου απαιτείται, είναι η βελτιστοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στη κεντρική διοίκηση και τις τοπικές υπηρεσίες. Όπως έχει τονίσει και ο Υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο φιλοδοξούμε ότι θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος των παραγωγών αλλά θα αντιμετωπίσουμε με τρόπο ουσιαστικό και άμεσο τα προβλήματα που παρουσιάζονται. 

Το Υπουργείο διαθέτει ικανό και καταρτισμένο προσωπικό που χρειάζεται ωστόσο την αρωγή μας, μέσα από την ανανέωση του αλλά και την υλικό-τεχνική ενίσχυση των υπηρεσιών προκειμένου να μπορέσει να παράγει το έργο που απαιτείται στη σύγχρονη εποχή, με τις νέες προκλήσεις και τα νέα δεδομένα. Οι επαφές θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και είμαστε ιδιαιτέρως αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα των πρακτικών που υιοθετεί η ηγεσία μας».

Ο Γ.Γ, Γιώργος Στρατάκος επισκέφθηκε τη ΦΑΡΜΑ ΚΑΛΕΤΣΗ, μια μονάδα αγελαδοτροφικής γαλακτοπαραγωγής και παραγωγής βιοαερίου, η οποία καινοτομεί στον κλάδο της.