Ο Σύλλογος Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισαςστηρίζει τοΣύλλογο Καθηγητών και τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και ζητά την εξαίρεση του Δ.Ω.Λ. από την κατάργηση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των άρθρων 27 και 29 του νόμου 5056/2023. Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου σημειώνουν:

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας στα 93 χρόνια λειτουργίας του έχει καταγράψει μια αξιοθαύμαστη πορεία.

Στο ΔΩΛ λειτουργούν σχολές όλων των μουσικών οργάνων και παράλληλα τμήματα σύγχρονης μουσικής και σύγχρονου τραγουδιού, τμήματα προωδειακής μουσικής προπαιδείας στα οποία διδάσκουν εξαιρετικοί δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι έχουν εκπαιδεύσει και αναδείξει μουσικούς που ξεχωρίζουν ως άριστοι μεταξύ των αρίστων, πρωταγωνιστές διεθνούς επιπέδου.

Η Λάρισα χάρη στο ΔΩΛ συμμετέχει με αξιώσεις στο διεθνές μουσικό περιβάλλον. Το Ωδείο μας διαθέτει επιβλητικά Μουσικά Σύνολα, των οποίων η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης δύναται να στηρίξει την αυτοτέλεια του ΔΩΛ, το οποίο αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως το μεγαλύτερο Δημοτικό Ωδείο όλης της χώρας με πάνω από 1000 σπουδαστές.

Και όλα αυτά τα επιτυγχάνει διότι διαθέτει άρτια καταρτισμένους καθηγητές με ισχυρές δυνατότητες και υψηλές απαιτήσεις, έμψυχο υλικό εργαζομένων με ήθος και υπόβαθρο , και ένα κοινό που διψάει να βλέπει ταλαντούχους νέους να εκφράζονται μουσικά.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του Δ.Ω.Λ. θεωρώντας ότι αναμφίβολα το ιστορικό Δημοτικό Ωδείο Λάρισας πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 52 του Ν. 5056/2023 προκειμένου να εξαιρεθεί από την κατάργηση των νομικών προσώπων των άρθρων 27 και 29 του ως άνω νόμου και να διατηρήσει την αυτονομία του.