Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.) με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Συντονισμού του gov.gr κ. Διονύση Κοντογιώργη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου τα  θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

● Η ένταξη των υπηρεσιακών ταυτοτήτων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στο Gov.gr Wallet

● Η ψηφιοποίηση των αποφάσεων των επιτροπών που αφορούν τις γνωματεύσεις των Ανωτάτων Υγειονομικών Επιτροπών (Α.Σ.Υ.Ε., Α.Ν.Υ.Ε., Α.Υ.Ε.) προκειμένου να συμπεριληφθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα (Μητρώο) με την Επωνυμία «Εθνική Πύλη Αναπηρίας».

Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να επιτευχθεί όσο τον δυνατόν συντομότερα η υλοποίηση των δύο παραπάνω θεμάτων, προκειμένου δηλαδή η ταυτότητα των στρατιωτικών να αναγνωρίζεται ως έγγραφο ταυτοποίησης στο Gov.gr Wallet και να υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησής της ως ταξιδιωτικό έγγραφο ή έγγραφο ταυτοποίησης.

Όσον αφορά την ψηφιοποίηση των γνωματεύσεων και την ένταξη τους στο Πληροφοριακό Σύστημα (Μητρώο) με την Επωνυμία «Εθνική Πύλη Αναπηρίας», στόχος είναι να εξαλειφθούν προβλήματα προνοιακών παροχών ή εκδόσεων συντάξεων συζύγων αναπήρων από τον ΕΦΚΑ.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναγνώρισε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα των στρατιωτικών και μας ενημέρωσε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την υλοποίηση των συγκεκριμένων θεμάτων.

Στην συνάντηση από τη μεριά του Σωματείου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Κοντούρης, ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Παπαευαγγέλου και τα μέλη Κυριάκος Μακρής και Απόστολος Λένης.