Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς χθες το μεσημέρι της Τρίτης στην αί­θουσα συνεδριάσεών του στο δημαρχείο, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή των μελών του προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους σύντομους χαιρετισμούς του προ­εδρεύοντος του Συμβουλίου, Νίκου Τσιαγκάλη, του δημάρ­χου Αντώνη Γκουντάρα και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Θεόδω­ρου Ριζούλη και Αθανασίου Παπαποστόλου.

Εν συνεχεία, ανεδείχθη το νέο προεδρείο, όπου ο προτεινόμενος από την πλειοψηφία, όπως ορίζει ο κανονισμός, Παντελής Χατζηρούφας, εξελέγη πρόεδρος. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο προτεινόμενος της μεί­ζο­νος μειο­ψη­φίας Πέτρος Μπαρμπέρης, ενώ γραμμα­τέας ο Αθανάσιος Παπαπο­στόλου, ως μοναδικός από την παράταξή του, την «Λαϊκή Συπεί­ρωση Αγιάς». Όλοι τους εξελέγησαν παμψηφεί.

Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Δημοτικής Επι­τροπής. Πρό­εδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο δήμαρχος, χωρίς εκλογή σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ως τακτικά μέλη εκλέχτηκαν από την παράταξη του δημάρχου, την «Προοδευτική Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αγιάς», οι Κρανιώτης Ευάγγελος (με 12 ψήφους), Γκαρανές Αλέξανδρος (11), Τσιώνης Αστέ­ριος (11) και Παναγιώτου Γεώργιος (10).

Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του κ. Ριζούλη, «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον», εκλέχτη­καν ο ίδιος (με 8 ψήφους) και ο Κορδίλας Δημήτριος (με 7 ψήφους). Αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη του δημάρχου εκλέχτηκαν οι Έξαρχος Αστέριος (4 ψήφοι), Αργυρούλης Ιωάννης (3), Σμυρλής Βασί­λειος (3) και Τσιαγκάλης Νικόλαος (2). Από την παράταξη του κ. Ρι­ζούλη, οι Γουργιώτης Δημήτριος (2) και Καφετσιούλης Απόστολος (1).

Στην ψηφοφορία για την Δημοτική Επιτροπή, που διεξήχθη μεταξύ των παρατάξεων της μειοψηφίας, απείχε ο Παπαποστόλου Αθανάσιος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάς». Ωστόσο, αποφασίστηκε η εκπροσώπηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάς» στη Δημοτική Επι­τροπή από τον Παπαποστόλου Αθανάσιο χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Η θητεία, τόσο του προεδρείου, όσο και της Δημοτικής Επιτροπής, θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2026.

choraagia.gr