Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 12ης Μαρτίου 2023 στον Σύλλογο Κυπρίων νομού Λάρισας. 

Αναλυτικά:

Πρόεδρος: Αυγουστή Αυγουστίνος (Ντίνος)

Αντιπρόεδρος: Σακογιάννης Παναγιώτης

Γενική Γραμματέας: Κρέτση Μαρία

Ταμίας: Τσιάκαλου Χριστιάνα

Μέλη: Μπαρμπούτη Νάκα Πίτσα, Μπεμπές Βάιος και Μπρούφα Ειρήνη.

Ο Ανδρέου Ανδρέας ορίζεται υπεύθυνος για τα πολιτιστικά.

Από τη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε το ακόλουθο Ψήφισμα:

«Ψήφισμα Γενικής Συνελεύσεως του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας επαναβεβαιώνει τη σταθερή θέση του για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού που να συνάδει με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ισότιμο μέλος. Μια λύση που να επιτρέπει την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και τις περιουσίες τους που από το 1974 κατέχονται από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και τους εποίκους.

Σταθερά και αταλάντευτα, επιμένουμε στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης, δηλαδή της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης, και ελεύθερης απόκτησης περιουσίας σε όλη την Κύπρο και την αντιστοιχία μίας ψήφου για κάθε άνθρωπο.

Όσο χρόνο η ιδιαίτερη Πατρίδα μας παραμένει υπό κατοχή, δεν έχουμε δικαίωμα να εφησυχάζουμε και κάθε ενέργεια μας που διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδίων του κατακτητή, είτε είναι οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων, είτε είναι απεμπόληση των κατεχομένων περιουσιών μας, θα πρέπει να σταματήσει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Κυπριακό αποτελεί πρόβλημα εισβολής, κατοχής και παράνομου εποικισμού για 45 σχεδόν συναπτά χρόνια, ευρωπαϊκού εδάφους, από μια υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρα. με ό,τι αυτά συνεπάγονται.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση των σημερινών νέων επεκτατικών κινήσεων της Άγκυρας στην Κυπριακή Οικονομική Ζώνη, στο Αιγαίο και τη Θράκη και δηλώνουμε παρόντες στην κοινή πανεθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση τους.

Χαιρετίζουμε τη στενή συνεργασία Αθήνας και Λευκωσίας σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των συνεργασιών με χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Απαιτούμε από τη Διεθνή Κοινότητα να αναγκάσει την Τουρκία να δώσει ένα τέλος στο δράμα των συγγενών των αγνοουμένων και πειστικές απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισης τους».