Η ΕΡΤ με δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι ο Λαρισαίος γιατρός Δημήτρης Π. Κρανιώτης θα είναι "Ο ποιητής της εβδομάδας" από τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2024. Η εβδομάδα αυτή θα είναι αφιερωμένη στον Λαρισαίο ποιητή, ο οποίος  θα διαβάσει ποιήματά του, τα οποία θα μεταδίδονται καθημερινά από την εκπομπή "Ο ποιητής της εβδομάδας" στην "Φωνή της Ελλάδας".

Η «Φωνή της Ελλάδας», το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας». Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια. Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας», στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η «Φωνή της Ελλάδας» μεταδίδεται ψηφιακά από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην ένδειξη «Voice of Greece» και διαδικτυακά από το ertecho.gr Η μετάδοση της εκπομπής είναι: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 19:00 και το Σαββατοκύριακο στις 19:00.

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος κι έχει εκδώσει 10 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 36 γλώσσες κι έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ποιητής σε Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό. Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι Διδάκτωρ Λογοτεχνίας κι Ακαδημαϊκός στο εξωτερικό, Επικεφαλής της Επιτροπής Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece, αντιπρόσωπος του PEN Greece στη Λάρισα, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών,  του Παγκόσμιου Κινήματος Ποίησης (WPM) και των Ποιητών του Πλανήτη (PoP).

========================================================

       Σχετικά links της ΕΡΤ:

1.     https://press.ert.gr/grafeio-typou-ert/i-foni-tis-elladas-o-dimitris-p-kraniotis-stin-ekpompi-o-poiitis-tis-evdomadas-08-14-04-2024/

2.     https://www.ert.gr/radiofono/dimitris-p-kraniotis-08-14-04-2024-07-00/

3.     https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/show/o-poiitis-tis-evdomadas-i-foni-tis-elladas/article/647378/o-dimitris-p-kraniotis-einai-o-poiitis-tis-evdomadas-08-14042024-07-00/

4.     https://vog.ert.gr/article/o-dimitris-p-kraniotis-einai-o-poiitis-tis-evdomadas-08-14-04-2024-07-00/