Ο δικηγόρος Θανάσης Μαμάκος είναι από το βράδυ της Δευτέρας  ο νέος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων, καθώς αναλαμβάνει την ηγεσία της δημοτικής παράταξης “Λάρισα Μπροστά”.

Στην εκλογική διαδιασία για τη διαδοχή της Ρένας Καραλαριώτου και σε σύνολο 20 δημοτικών συμβούλων εξασφάλισε 13 ψήφους έναντι 6 του Μάριου Ξηρομερίτη.  

Στην ψηφοφορία τελικά δεν έθεσε υποψηφιότητα η κα Μαίρη Καμηλαράκη, η οποία απουσίαζε από την συγκέντρωση.

Αμέσως μετά η Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: Σήμερα εκλέξαμε τον Θανάση Μαμάκο, ως νέο επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και σε πολύ καλό κλίμα. Γι΄αυτό θέλω να ευχαριστήσω την δημοτική ομάδα, όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την ενωτική στάση που επέδειξαν και την πολύτιμη συμβολή τους στην ομαλή εκλογική διαδικασία.

Θερμά συγχαρητήρια στον Θανάση Μαμάκο για την εκλογή του, σε έναν άνθρωπο με γνώση και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και με διάθεση για προσφορά στον τόπο.

Του εύχομαι «καλή δύναμη και επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα και στο νέο ρόλο που αναλαμβάνει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε στο πλευρό του, προσωπικά εγώ, αλλά και σύσσωμη η παράταξη.

Επίσης θέλω να συγχαρώ τον Μάριο Ξηρομερίτη για την ενωτική του στάση, αλλά και την Μαίρη Καμηλαράκη για την μέχρι τώρα στάση της. Η παράταξη ήταν, είναι και θα παραμείνει ΕΝΩΜΕΝΗ.

Σε ότι με αφορά, όπως ανακοίνωσα εγκαίρως, ο κύκλος μου στον δήμο Λαρισαίων κλείνει και επιθυμώ να ανοίξω έναν καινούριο. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για μένα. Νιώθω συγκινημένη και συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς σε αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι κέρδισα γνώσεις και φίλους, μου δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου, από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων , προτάσσοντας το συμφέρον της πόλης και το συλλογικό συμφέρον από το ατομικό. Νιώθω περήφανη για όλα όσα πετύχαμε. Με αυτές τις αξίες θα συνεχίσω και στο μέλλον. Συνεχίζουμε όλοι μαζί.

Σε δήλωσή της η κα. Μ. Καμηλαράκη αναφέρει:  "Αγαπητή Ρένα και αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ομάδας μας, δυστυχώς, αναγκάζομαι για λόγους σοβαρούς οικογενειακούς που αφορούν στους γονείς μου, οι οποίοι διαμένουν στο σπίτι μας και είναι σοβαρά ασθενείς λόγω πνευμονίας και covid και στον σύζυγό μου λόγω covid, να μην παρευρεθώ στην συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας μας για την εκλογή του νέου επικεφαλής, ούτε φυσικά να είμαι υποψήφια χωρίς την παρουσία μου.

Το ενδιαφέρον μου για υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων παραμένει και πιστεύω ότι η ανάδειξη του υποψηφίου θα πρέπει να γίνει με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής από τη βάση, όπως δήλωσα, προκειμένου ο υποψήφιος Δήμαρχος να είναι καθολικά αποδεκτός και ενωτικός για να οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Ρένα, σου εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Επίσης εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά του στον νέο επικεφαλής της ομάδας μας.

Ευχαριστώ πολύ όλους σας!"