“Εσωτερικό πρόβλημα”

Από τα κορυφαία της ημέρας: «Ματαιώθηκε η χθεσινή προπόνηση της ΑΕΛ» αναφέρει ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος. «Εξ αιτίας εσωτερικού προβλήματος» εξηγεί ο υπότιτλος. Η πρώτη εντύπωση στον αναγνώστη είναι ότι χάλασαν οι ντουζιέρες στο προπονητήριο των «Δένδρων», ή κάτι παρόμοιο.
Το κείμενο του ρεπορτάζ είναι πιο αποκαλυπτικό: «…το εσωτερικό πρόβλημα έχει να κάνει με την ΕΡΤ που χρωστάει σε όλες τις ΠΑΕ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο… οι αρχηγοί της ομάδας συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ι. Νταβέλη…».
Μα καλά, τι πήγαν να κάνουν στον αντιπρόεδρο της ΑΕΛ; Στον Κωνσταντίνο Ζούλα, της ΕΡΤ, έπρεπε να απευθυνθούν.
Πόσες ντρίμπλες να κάνει και ο ρεπόρτερ για να μην γράψει ευθέως ότι οι παίχτες ζητάνε λεφτά. Την πονάει την ομάδα…

“Ο Πολάκης φταίει;...”

Άχαρος ο ρόλος του Βασίλη Κόκκαλη στην προσπάθειά του να στηρίξει τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ήταν αναγκαία αυτή η παρέμβαση Πολάκη, αλλά ας μην ψάχνουμε αφορμές, για όλα ο Πολάκης φταίει;» (για Σία Αναγνωστοπούλου). Ο πρώην δεξιός (και επιδέξιος) Βασίλης έχει κάθε λόγο να ομνύει στις επιλογές Τσίπρα, τελευταία εκ των οποίων (και κορυφαία) είναι ο Κασσελάκης. Ο τέως του ΣΥΡΙΖΑ τον περισυνέλλεξε πολιτικό ναυαγό από το κόμμα του βυθιζόμενου κυβερνητικού εταίρου του Πάνου Καμμένου, και του έδωσε γήπεδο για να αναδεικνύεται πρώτος βουλευτής, κατατροπώνοντας του ορίτζιναλ Συριζαίους του ψηφοδελτίου της Λάρισας (τι τραγωδία κι΄αυτή).
Ποτέ ο Βασίλης δεν υπήρξε αχάριστος …

Πακτωλός για ένα site

Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της ιστοσελίδας iefimerida από την τριανδρία Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, η οποία μετά από κάθε δουλειά (Intakat, Τράπεζα Αττικής κ.λ.π.) αγοράζει και ένα μέσο ενημέρωσης.
Η συμφωνία προβλέπει σταδιακή καταβολή του τιμήματος εντός τριετίας και ανάλογα με τις οικονομικές επιδόσεις του μέσου. Αν είναι εντός προβλέψεων θα καταβάλλεται το συμφωνηθέν τίμημα, ενώ αν τα μεγέθη υστερούν, το τίμημα θα μειώνεται. Συμφωνήθηκε επίσης η παραμονή της σημερινής διεύθυνσης στο τιμόνι του site. Tα λεφτά που δόθηκαν δεν έγιναν επισήμως γνωστά. Φήμες κάνουν λόγο για 10 εκ. ευρώ, αν και οι καλύτερα πληροφορημένοι μιλούν για 7 εκ. ευρώ. Καθόλου άσχημα, οι μπίζνες γύρω από την δημοσιογραφία έχουν ακόμη «σφυγμό».
Άντε, και στη Θεσσαλία (ως ευχή το λέμε)…

Τα υδροπλάνα (ως ανέκδοτο)

Εάν υπάρχει ένα έργο που μπορεί να ανταγωνιστεί την έναρξη λειτουργίας του μετρό της Θεσσαλονίκης σε καθυστέρηση, αυτό είναι η έναρξη πτήσεων των υδροπλάνων στην χώρα μας. Πάνε πάνω από δέκα χρόνια που τα Μέσα φιλοξενούν άρθρα για την έναρξη λειτουργίας υδατοδρομίων την καλοκαιρινή περίοδο και κάθε χρόνο διαψεύδονται.
Το 2024 υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να πάμε με υδροπλάνο από τον Βόλο στη Σκιάθο, καθώς έχουμε φθάσει στην διαδικασία νηολόγησης των πρώτων «αμφίβιων» από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.
Άμα δεν το δούμε…

Ξυπόλητος πρίγκιψ

Ονομάζεται Βάσος Καραμπίλιας, δικηγόρος εξ Αθηνών, γόνος παλιάς αστικής οικογένειας από τη Λάρισα. Εμφανίστηκε στην πόλη πολύ πριν τις εκλογές, διερευνώντας την προοπτική να κατέλθει για δήμαρχος, γράφοντας φλογερά άρθρα στα σάιτ για την Νέα Δημοκρατία, τη Λάρισα, και την ΑΕΛ.
Τελικά αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την ιδιότητα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, επιλέγοντας τον συνδυασμό Καλογιάννη. Στην προεκλογική περίοδο περιέργως “σίγησε”, δεν εμφανίστηκε ούτε στις ιστοσελίδες που απλόχερα του παρείχαν δωρεάν πεδίο επικοινωνίας. Εν τέλει δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε δημοτικός σύμβουλος και χάθηκε από την πιάτσα.
Μας λείπει η αρθρογραφία του Βάσου…

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο kosmos@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa