Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι 29 και 30 Μαρτίου 2024 οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου «Οργάνωση και Διοίκηση Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ 2024-2028» για Αιρετούς, Τεχνοκράτες και Στελέχη των ΟΤΑ, το οποίο διοργανώθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Τεχνογνωσίας και Επικοινωνίας Στελεχών Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ «Ξενοφών» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», τον όμιλο εταιρειών Forum Consulting και τη στήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Εξέχοντες ομιλητές και σύνεδροι από όλη την Ελλάδα με την ομιλία, την παρουσία και τις επίκαιρες ερωτήσεις και τοποθετήσεις τους, αποσαφήνισαν βασικά θέματα οργάνωσης και διοίκησης των οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, όπως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Δ. Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού κος Χρ. Λαμπρόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κος Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Οικονομικής Διοίκησης & Προϋπολογισμού Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κος Κ.Ζαφειρίου,  ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κος Γ. Γκιώνης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος Αθ. Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Χρ.Αηδόνης, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αθηναίων κος Β.Μπόκος και πλήθος Γενικών Γραμματέων και Διευθυντών Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμων όλης της χώρας.

Ο Δήμος Τεμπών συμμετείχε ενεργά σε αυτό το ιδιαίτερης σημασίας για τις οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων Συνέδριο και τις δύο ημέρες που διήρκησαν οι εργασίες του, με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κο Νικόλαο Μητσογιάννη και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου. Ο κος Ν.Μητσογιάννης απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου στον οποίο συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση,επισήμανε ότι οι Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων αποτελούν την καρδιά της λειτουργίας και της ίδιας της ύπαρξης ενός Δήμου, ενώ τόνισετησπουδαιότητα πραγματοποίησης τέτοιων Συνεδρίων τόσο στο πρακτικό κομμάτι της επίλυσης βασικών αποριών και προβληματισμών όσο και στη δυνατότητα δικτύωσης που προσφέρουν μεταξύ των Στελεχών και Αιρετών των ΟΤΑ. Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος προσκάλεσε τους διοργανωτές να επισκεφθούν το Δήμο Τεμπών και να διοργανώσουν το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο στο Δήμο μας.