Την Παρασκευή το απόγευμα στις 14 Ιουλίου στα όμορφα και γραφικά Αμπελάκια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό των μεγαλομαρτύρων Κηρύκου και της μητέρας του Ιουλίττας.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τέλεσε ο εκπρόσωπος της Μήτροπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Πορφύριος, συλειτουργούντος μετά του Ιερέα της ενορίας του χωριού π. Βασιλείου και μελίρρυτων ιεροψαλτών. Στο λόγο του, ο π. Πορφύριος, απευθυνόμενος στους φιλάρετους προσκυνητές, μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στη ζωή και στο μαρτυρικό θάνατο των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττας και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία Τους.

Ο Ιερός Ναός εγκαινιάστηκε το 1900, όπως αναφέρει και η επιγραφή εξωτερικά του Ναού. Ο Ιερός Ναός είναι δωρεά του Αστερίου και Γεωργίου Κων. Παμπουρά και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, εκεί ακριβώς όπου βρέθηκε και η ιερή εικόνα.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και Ζήσης Γκανάτσιος, οι τοπικοί σύμβουλος Αμπελακίων και Ελάτειας κ. Γιάννης Περσάκης και Χρήστος Στάχταρης και πλήθος πιστών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών.