Κάπου ανάμεσα στη Γη και τον Άρη, ένας αστεροειδής περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Αυτός ο αστεροειδής ονομάζεται Έρως και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος από τους αστεροειδείς κοντά στη Γη. Από τις 06/03/2024 ο Έρως διελαύνει το ζώδιο του Ταύρου και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι τις 10/04/2024.

Έρως ο θεός της επιθυμίας

Ο Έρως στην τέχνη απεικονίστηκε ως ο μικρός όμορφος φτερωτός νέος, που τα μάτια του είναι συχνά κλειστά ή καλυμμένα, συμβολίζοντας τη… μειωμένη αντίληψη που φέρνει αυτό το συναίσθημα του πάθους. Κρατούσε το ασημένιο τόξο και τα βέλη του, με τα οποία εκτόξευε την επιθυμία στις καρδιές των ανθρώπων, κυριεύοντας το μυαλό με σκέψεις αγάπης. Μην ξεχνάμε ότι το πάθος μπορεί να μοιάζει και να λειτουργήσει σαν εμμονή, κάνοντας τον ρεαλισμό και τη λογική να πηγαίνουν περίπατο. Κανένας από τους θεούς δεν είχε ανοσία στα βέλη του Έρωτα. Ήταν ο πρώτος θεός που γεννήθηκε από το Χάος και ήταν ο Έρωτας που έδωσε για πρώτη φορά μορφή στο σύμπαν, θέτοντας τον κόσμο σε κίνηση.

Το ζώδιο που βρίσκεται ο αστεροειδής Έρως μπορεί να δείξει τι μας φέρνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση, αλλά και τι μπορεί να προκαλέσει ερωτική απογοήτευση. Επίσης μας δείχνει και πώς να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια του για να ζήσουμε μια πιο ερωτικά ικανοποιητική ζωή.

Πώς θα μας επηρεάσει η νέα θέση του αστεροειδή Έρως

Ο Έρως αντιπροσωπεύει τη πιο βαθιά λαχτάρα, τις μεγαλύτερες επιθυμίες της ψυχής μας και τα πιο καυτά μας πάθη. Η σταθερή, αισθησιακή φύση του Ταύρου διευκολύνει την ενέργεια αυτή, βάζοντας την σε ένα πιο σωστό για την ευτυχία δρόμο. Όταν κάποιος απολαμβάνει τη ζωή με ένα γλυκό και σταθερό σύντροφο σε ένα περιβάλλον αφθονίας, ο κόσμος μετατρέπεται αυτόματα σε παράδεισο. Με αυτή τη διέλευση, υπάρχει έντονη επιθυμία να ευχαριστήσουμε τις αισθήσεις μας και να δημιουργήσουμε σχέσεις οικειότητας. Θέλουμε να μοιραστούμε την ομορφιά, την ευγένεια και την ευχαρίστηση και να αναζητήσουμε παρηγοριά στους ανθρώπους μας. Οι σύντροφοί κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να μας παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας.

Η φύση του ζωδίου του Ταύρου αναζητά την ευχαρίστηση μέσω της συντροφικότητας, της σταθερότητας και των αισθήσεων. Βρίσκει χαρά σε απλές στιγμές που να κάνουν το σώμα και το πνεύμα να αισθάνονται καλά και ήρεμα. Βρίσκει επίσης σημαντικό για την ευτυχία του το να κατέχει. Ίσως ο μεγαλύτερο πρόβλημά αυτό το διάστημα είναι να υπερνικήσουμε την κτητικότητα. Δεδομένου όμως ότι οι απώλειες είναι μέρος της ζωής, το μάθημά θα είναι, αν συμβούν, να βιώσουμε τη θλίψη για όσο χρειαστεί και μετά να τα αφήσουμε πίσω μας.

Ο αστεροειδής Έρως θα επηρεάσει από τη νέα του θέση περισσότερο τα εξής ζώδια:

ΤΑΥΡΟΣ

Αυτό το διάστημα που ο Έρως θα βρίσκεται στο ζώδιο σας θα είστε ιδιαίτερα ελκυστικοί και θα εκπέμπετε περισσότερη σεξουαλικότητα. Η εμφάνισή σας δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από αυτό και οι άλλοι θα σας βρίσκουν πιο ερωτικούς και αισθησιακούς. Αυτό το διάστημα θα είστε πιο εμπνευσμένοι και καλύτεροι στο κρεβάτι. Η παρουσία σας θα αποπνέει έναν ακαθόριστο μαγνητισμό που θα φέρνει τους άλλους προς το μέρος σας. Κάποιοι θα αισθάνονται αμέσως αιχμάλωτοι της γοητείας σας και της ικανότητας σας να προκαλείτε έντονα συναισθήματα επιθυμίας και έλξης. Στις σχέσεις σας μπορεί να υπάρχει συχνά πιο ηλεκτρισμένη αλλά και τεταμένη ατμόσφαιρα, επειδή η σεξουαλική σας ενέργεια θα είναι πιο δυνατή. Οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να σας πλησιάζουν συχνότερα, να είναι κοντά σας και να σας αγγίζουν. Μπορεί να νιώσετε μεγάλη έλξη για κάποιον που είναι περιποιητικός και σας κακομαθαίνει με όμορφα δώρα, εξόδους και σας προσφέρει απολαυστικές εμπειρίες, καθώς όταν ικανοποιείτε τις αισθήσεις σας όλα σας φαίνονται ιδανικά και πιο όμορφα. Θα επιθυμείτε εντονότερα και θα μπορέσετε να βιώσετε τις χαρές του έρωτα σε μεγαλύτερο βαθμό με κάποιο σταθερό δεσμό που μοιράζεστε συναισθήματα αγάπης. Η ερωτική επαφή θα είναι συναρπαστική με έναν σύντροφο που μπορείτε να συντονιστείτε τόσο σε φυσικό και όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Τα συναισθήματα για το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορούν με τη δύναμη τους να σας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και εξερεύνησης νέων πτυχών της ζωής και των σχέσεων σας.

ΛΕΩΝ

Με τη συμβολή του αστεροειδή Έρωτα θα αισθανθείτε την ερωτική σας διάθεση να αυξάνεται μαζί με τη λίμπιντο σας. Πολλά κεφάλια θα γυρίσουν όταν περνάτε, καθώς με την ενέργεια που δέχεστε από τον φτερωτό Θεό ο κόσμος θα προσέξει ότι είστε παθιασμένοι και ιδιαίτερα χαρισματικοί. Ο τρόπος που ντύνεστε, που επικοινωνείτε και κινείστε θα είναι γεμάτος περισσότερη αυτοπεποίθηση και ελκυστικό δυναμισμό. Η δημόσια εικόνα αντικατοπτρίζει σε έναν βαθμό τη σεξουαλικότητα, αλλά και προσφέρει μια ανάλογη ικανοποίηση όταν οι άλλοι το αναγνωρίζουν. Στη σχέση σας θα εκφράζετε τα συναισθήματα σας περισσότερο με σωματικό τρόπο και προστατευτικά παρά με τα λόγια. Το σεξ θα πρέπει να ικανοποιεί τόσο τον σύντροφο όσο και το εγώ σας για να το θεωρήσετε επιτυχημένο. Μπορεί ασυναίσθητα να γίνετε πιο κυριαρχικοί και να σας ελκύουν ερωτικά άτομα και σχέσεις τα οποία μπορείτε πιο εύκολα να ελέγχετε. Αυτό συμβαίνει διότι επιθυμείτε περισσότερο να είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας, τις καταστάσεις αλλά και τον σύντροφο σας, γι’ αυτό και η απώλεια ελέγχου μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο συναίσθημα και στην ερωτική σας διάθεση. Η επαγγελματική σας επιφάνεια ίσως γίνει η αφετηρία για νέες ερωτικές γνωριμίες, μια που θα σας προσέχουν λόγω της ιδιότητας, της δημιουργικότητας και της επιτυχίας σας. Ενώ θα έχετε πολύ ερωτική διάθεση, δεν θα θέλετε σταθεί εμπόδιο στα πράγματα που θεωρείτε πιο σημαντικά. Καθώς ο έρωτας και το σεξ θα είναι διαθέσιμα σε εσάς, θα φανείτε αρκετά ρεαλιστές όταν πρέπει να μπουν προτεραιότητες ή όταν πρέπει να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είστε ένα ζώδιο που δεν φοβάται να πλησιάσει κάποιον πολύ. Δεν σας τρομάζουν τα έντονα συναισθήματα, το σεξ και το πάθος. Αυτό που ίσως σας αγχώνει είναι το να χάσετε τον έλεγχο. Με τη συμβολή του Έρωτα από το ζώδιο του Ταύρου μπορεί να σας απασχολήσει περισσότερο η ιδέα του τι είναι συναισθηματικά ιδανικό για εσάς. Ίσως τώρα θελήσετε να μοιραστείτε με ένα σημαντικό για εσάς πρόσωπο όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή. Υπάρχει περίπτωση αυτό το διάστημα να αισθανθείτε ότι σας ελκύει πολύ κάποιος με τον οποίο ταιριάζετε κοινωνικά, κάποιος που μπορείτε να αισθανθείτε περήφανοι όταν είναι δίπλα σας και κάποιος που αισθάνεται ανάλογη περηφάνια όταν είναι κοντά σας. Αυτό το άτομο μπορεί να ξυπνάει τη  ρομαντική σας πλευρά και να θέλετε να κάνετε μαζί του μια σχέση που να είναι απλή, όμορφη και ισότιμη. Ο Έρως εδώ σας φέρνει μια λαχτάρα να ζήσετε την τελειότητα και τη φινέτσα μιας σχέσης που μπορεί να είναι υποδειγματική και  όπως την έχετε φανταστεί. Εάν είστε δεσμευμένοι μπορεί τώρα να δείξετε περισσότερη κατανόηση και διάθεση να κάνετε ένα βήμα πίσω. Τόσο εσείς όσο και ο-η σύντροφός σας μπορεί να είστε περισσότερο διαλλακτικοί από ό,τι συνηθίζατε και ευπροσάρμοστοι απέναντι στον άλλον. Τα ερωτευμένα ζευγάρια θα έρθουν πιο κοντά με τη συμβολή του Έρωτα. Θα είστε πιο γοητευτικοί με αυτή τη θέση, οι τρόποι που θα επικοινωνείτε θα είναι ανάλαφροι και χαριτωμένοι και θα υπάρχει η επιθυμία για ισότητα στις σχέσεις σας. Όμως μπορεί να πέσετε πιο εύκολα στις «παγίδες» του ερωτευμένου και να θυσιαστείτε στον βωμό του φτερωτού θεού, με τον κλασικό κίνδυνο να μην εκτιμηθεί η προσφορά σας! Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, μπορεί να προσπαθήσετε να συγκρίνετε παλιούς και νέους εραστές, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν κάποια αισθηματικά τραύματα από το υποσυνείδητο και να γίνετε πιο ευαίσθητοι και αναποφάσιστοι. Το πάθος και ο ερωτισμός σας δεν πρέπει να κολλήσουν ανάμεσα στα όνειρα και στις σκέψεις, διότι για να βρείτε άκρη ίσως είναι καλύτερα να εκφράσετε πιο ανοιχτά τις επιθυμίες σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Συνήθως η φιλία και οι φίλοι γίνονται για εσάς το έναυσμα αλλά και η αφορμή για ερωτικά συναισθήματα, νέες γνωριμίες ή το σημείο κλειδί που φουντώνει ο έρωτας. Το αν βρίσκετε το πάθος μέσω φιλικών κύκλων ή το αίσθημα της φιλίας σας βοηθάει να βιώσετε το ερωτικό συναίσθημα δεν έχει και τόση σημασία. Το σημαντικό είναι ότι μέσα από τη φιλία, ο φτερωτός θεός ξυπνά με τα βέλη του και είστε σε ετοιμότητα. Συχνά βαριέστε εύκολα τα τετριμμένα και χρειάζεστε κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό σας ιντριγκάρουν ασυνήθιστα άτομα ή κάποια με τα οποία μπορείτε να κάνετε πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις για θέματα που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας. Οι φαντασιώσεις και οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις εξάπτουν με μοναδικό τρόπο το ερωτικό σας ενδιαφέρον. Αν και έχετε διάθεση για αισθησιακές εξερευνήσεις, πειραματισμούς και  αναζητάτε την ερωτική ελευθερία, θα είναι πιο δύσκολο να αισθανθείτε γεμάτοι με αυτή την προσέγγιση. Θα επιθυμείτε περισσότερο ένα ταίρι με το οποίο να είστε πραγματικά ερωτευμένοι και να αισθάνεστε κοντά του σε βαθύτερο επίπεδο. Αυτό το διάστημα μπορεί να νιώσετε πιο ευαίσθητοι και μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να αισθανθείτε ασφάλεια με έναν καινούριο εραστή, ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι το σωστό άτομο για εσάς. Ίσως ακόμα και η ιδέα να κάνετε ένα σταθερό δεσμό αλλά και να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας να φαίνεται πιο δελεαστική τώρα απ’ ότι συνήθως. Οι σχέσεις που σας ενδιαφέρουν τώρα περισσότερο μπορεί να είναι οι πιο ουσιαστικές και να προτιμάτε τις συναντήσεις σας πιο ιδιωτικές στο χώρο του σπιτιού σας. Μπορεί να αισθανθείτε  ψυχική και συναισθηματική ανανέωση μέσω μιας σχέσης ή του σεξ. Θα είστε καλύτεροι στο κρεβάτι, διότι θα είστε πιο συντονισμένοι με τις αισθησιακές προσδοκίες του συντρόφου σας. Οι άλλοι  θα σας βρίσκουν πιο ελκυστικούς, ιδιαίτερα όταν έχετε κάποιο τετ α τετ και όταν συζητάτε μαζί τους σε πιο προσωπικό επίπεδο. Αν θέλετε να ξελογιάσετε κάποιο ξεχωριστό για εσάς άτομο, καλέστε το στο σπίτι για φαγητό, ταινία και μετά όλα μπορεί να μπουν σε ένα δρόμο πιο εύκολα. Ίσως αισθανθείτε περισσότερη έλξη για  κάποιον που μέχρι τώρα είχατε μόνο σεξουαλική σχέση ή από κάποιο άτομο που είναι περιποιητικό και σας φροντίζει.

asibiliou.gr