Η φονική και καταστροφική κακοκαιρία Daniel προκάλεσε πλημμύρες σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ μεγάλωσε την έκταση της λίμνης Κάρλας..

Μάλιστα, σύμφωνα με το Meteo, η έκτασή της ξεπέρασε αυτή που είχε το 1962 λίγο πριν ξεκινήσει η αποξήρανσή της. Η δορυφορική φωτογραφία εντυπωσιάζει καθώς η λίμνη Κάρλα φαίνεται τεράστια

Η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, στις 31 Αυγούστου και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

Ωστόσο, από τις 6 Σεπτεμβρίου και μετά, όταν και ξεκίνησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας του «Daniel», αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8/9 στην περιοχή της λίμνης.

Το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16/9 (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον η λίμνη Κάρλα αναγεννήθηκε, φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν την αποξήρανσή της.

Το βίντεο του Meteo

Ξεπέρασε σε έκταση την Τριχωνίδα

Η πολύ γνωστή σελίδα στο Facebook, «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» παρουσίασε δορυφορική φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κατάσταση δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε.

Σύμφωνα με τη σελίδα, η λίμνη Κάρλα έχει πλέον ξεπεράσει την Τριχωνίδα και είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» σημειώνει ότι αυτό ίσως είναι παροδικό, καθώς τα νερά από τις πλημμύρες μπορεί να υποχωρήσουν.

Δορυφορική φωτογραφία αποτυπώνει την έκταση της λίμνης Κάρλας στις 16/9. Πηγή: Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ / Facebook

Η σχετική ανάρτηση στο Facebook

in.gr