Στην Θεσσαλία πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες συσκέψεις σε πολλά χωριά και αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε στήσιμο μπλόκων.

Βασικά αιτήματα είναι οι πληρωμές αποζημιώσεων και η μείωση του κόστους παραγωγής.

Κάλεσμα στους αγρότες του νομού Λάρισας να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στο μεγάλο, ενωτικό μπλόκο, που θα στηθεί στον κόμβο Πλατύκαμπου, την Τετάρτη (24 Ιανουαρίου) στις 12 το μεσημέρι.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), ανέφερε ότι «με τον ανυποχώρητο αγώνα μας μπορούμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα και τα αιτήματα μας να ικανοποιηθούν. Ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. Αγωνιζόμαστε να μείνουμε στα χωριά και στις καλλιέργειες μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!».

Αγωνιστικό ραντεβού στον κόμβο του Ε65, στην Καρδίτσα, δίνουν την Τετάρτη (24 Ιανουαρίου) στις 1 το μεσημέρι, οι αγρότες της περιοχής, κλιμακώνοντας την κινητοποίηση που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Κυριακή βγάζοντας αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών. Μαζί με τους αγρότες της Καρδίτσας θα συμμετέχουν και αγρότες από Φάρσαλα και Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας.

Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ τους και των αγροτικών τους μηχανημάτων, βρίσκονται οι αγρότες των Τρικάλων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», Λάμπρος Τσέκας, δήλωσε ότι οι αγρότες από τα Τρίκαλα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανθεσσαλικής, θα παραταχθούν στην Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος του Ζάρκου.

Τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους του νομού Μαγνησίας και συγκεκριμένα σε Ριζόμυλο και Αλμυρό.

agrotypos.gr