Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, ετέθη ο θεμέλιος λίθος και πραγματοποιήθηκε αγιασμός των θεμελίων της πρώτης οικίας που ανεγείρεται μετά τον ισχυρότατο σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το παλαιό οίκημα στη θέση του οποίου θα ανεγερθεί ένα νέο, σύγχρονο, ήταν το πρώτο που είχε κατεδαφιστεί στο Δαμάσι.

Η συγκεκριμένη κατοικία φυσικά δεν είναι η μόνη που πρόκειται να χτιστεί, αντιθέτως ήδη έχουν λάβει έγκριση τόσο χαρακτηρισμένα ως «κόκκινα» για ανοικοδόμηση όσο και χαρακτηρισμένα ως «κίτρινα» για επισκευή, ενώ ήδη έχουν κατεδαφιστεί 148 κόκκινα σπίτια.

Άλλωστε, ο Δήμος Τυρνάβου απέστειλε ήδη Αίτημα στη ΔΑΕΦΚ με το οποίο ζητά να ενημερωθεί επίσημα για τον ακριβή αριθμό των σπιτιών που ο χαρακτηρισμός τους μεταβλήθηκε από «κίτρινο» σε «κόκκινο» ώστε να ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για να κατεδαφιστούν και αυτά με δημοτική μέριμνα και δαπάνη.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, σε σύντομη δήλωση του ανέφερε:

«Σήμερα είναι μία ημέρα χαράς και συγκίνησης. Παράλληλα, όμως, είναι και μία ημέρα έργου και ευθύνης. Εύχομαι να ολοκληρωθούν άμεσα και επιτυχώς οι εργασίες ανέγερσης της πρώτης κατοικίας. Όπως σήμερα τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος εκεί που πριν λίγο καιρό κατεδαφίσαμε την πρώτη παλιά κατεστραμμένη από τον σεισμό οικία, έτσι, με τον ίδιο τρόπο να οικοδομηθούν και τα υπόλοιπα σπίτια.

Ο Δήμος Τυρνάβου, όλο το προσωπικό, οι υπηρεσίες, η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά ήμασταν από τη πρώτη στιγμή δίπλα στους δαμασιώτες συνδημότες μας. Και φυσικά συνεχίζουμε άοκνα την άκρως απαιτητική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση του Δαμασίου.

Το σεισμόπληκτο Δαμάσι μας, υπό τη συνεχή μέριμνα του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πολιτείας και φυσικά με το μεράκι κάθε κατοίκου του Δαμασίου θα αποτελεί πρότυπο ανοικοδόμησης, πρότυπο αισιοδοξίας και προκοπής.»