Με υψηλές τιμητικές  διακρίσεις στις αποσκευές τους  επέστρεψαν η Αγγελίνα Καλοπήτα, σπουδάστρια της Ανώτερης Σχολής Χορού και η Θεοφανία Τζιμούλη,  μαθήτρια  της τάξης του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου, από το  Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου του Plovdiv.

To Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου “With Love for Dance” πραγματοποιήθηκε από  1 έως 4 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Δήμου του Plovdiv και των Ballet Studio “Buratino”, “Buratino Ballet Foundation”,  με στόχο την ανάδειξη ταλέντων και δημιουργικότητας, τη μετάδοση και διάχυση της καλλιτεχνικής πράξης και εμπειρίας.

Συγκεκριμένα, στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, η  Αγγελίνα Καλοπήτα έλαβε την πρώτη  σολιστική τιμητική διάκριση, ερμηνεύοντας variation από το μπαλέτο «Η Κόρη του Φαραώ» και η Θεοφανία Τζιμούλη έλαβε την τρίτη σολιστική τιμητική διάκριση,  ερμηνεύοντας variation από το μπαλέτο «Ζιζέλ». 

Τα κορίτσια όμως, δεν γύρισαν πίσω μόνο με διακρίσεις, αλλά με νέες εμπειρίες, νέα ερεθίσματα, νέους φίλους, αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασής τους με  χορεύτριες και χορευτές, προερχόμενους από  διαφορετικές χώρες του κόσμου όπως Ρωσία, Γαλλία, Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία και άλλες.

Στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, τα δύο κορίτσια συνοδεύτηκαν από την καθηγήτριά τους και υπεύθυνη για την προετοιμασία τους Κατερίνα Μπούτου.

O αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας εξέφρασε την ικανοποίησή του και γι' αυτήν την επιτυχία της Ανώτερης Σχολής Χορού και της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και δήλωσε υπερήφανος για το έργο που διεξάγεται στο πλαίσιο της λειτουργίας τους.