Νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προανήγγειλαν σήμερα από την Λάρισα οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, οι οποίοι ζητούν “αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής και να τους επιτρέπουν να ζουν με αξιοπρέπεια”.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων ήταν ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Γ. Σκιαδιώτης, ο οποίος αναφερόμενος στο επίδομα των 250-300 ευρύ που θα λάβουν οι συνταξιούχοι τόνισε: “Το επίδομα αυτό δεν αντιστοιχεί ούτε σε μισό κουλούρι την ημέρα για όσους δεν θα λάβουν καθόλου αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου”.

Οσον αφορά τα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης περιλάμβαναν μεταξύ άλλων: Αύξηση σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας. Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Άμεση έκδοση των συντάξεων. Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του ν.3865/10 ΑΚΑΓΕ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία – Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Άμεση καταβολή των συνδρομών 0,20 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

ertnews.gr