Στην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των μελών της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, προχωρά η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και με εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Πάνου Σάπκα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εισάγεται ως θέμα η επέκταση των συμβάσεων των ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) εκτελεστών της Φιλαρμονικής σε συμβάσεις πλήρους ωραρίου. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι εκτελεστές της συγκεκριμένης κατηγορίας προσέφεραν υπηρεσίες στην Φιλαρμονική, με μειωμένο ωράριο.

Την απόφαση της δημοτικής αρχής, ανακοίνωσαν ο Απ. Καλογιάννης και ο Π. Σάπκας σε συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους των μουσικών. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την ικανοποίηση ενός παλιού και δίκαιου αιτήματος, που είχε αποτελέσει και δέσμευση της διοίκησης Καλογιάννη.

Παράλληλα, ο δήμαρχος τόνισε πως με την συγκεκριμένη απόφαση αναβαθμίζεται η Φιλαρμονική, η οποία εισέρχεται πλέον σε νέα δημιουργική πορεία, η οποία θα πρέπει να φανεί την επόμενη περίοδο.

Την ερχόμενη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο θα ανάψει το «πράσινο φως» για την μετατροπή των συμβάσεων για να  θα ακολουθήσουν όλες οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.