Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από τον Οκτώβριο του 2023 διευρύνει τα μαθήματα διδασκαλίας έχοντας ως στόχο να προσφέρει μια ολιστική μουσική γνώση και να καλύψει μουσικά ενδιαφέροντα σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις.

Για τον λόγο αυτόν στα προσφερόμενα μαθήματα εντάσσει όργανα απαραίτητα για τη στελέχωση ορχήστρας όπως το Κόρνο και τη Βιόλα. Τα όργανα αυτά αποτελούν μία ελκυστική πρόταση για νέους που αναζητούν τη μουσική σταδιοδρομία ως βασικό βιοποριστικό επάγγελμα.

Το τμήμα Σύγχρονης Μουσικής ολοκληρώνεται εντάσσοντας τα τρία κύρια όργανα που είναι η Ηλεκτρική Κιθάρα, το Ηλεκτρικό Μπάσο και τα Ντραμς.

Το Ηλεκτρικό Μπάσο, κύριο στέλεχος μιας μπάντας, είναι η πρώτη φορά που διδάσκεται στο Δ.Ω.Λ., ενώ η μουσική που έρχεται να καλύψει είναι η ποπ, ροκ, τζαζ, αλλά και η ελληνική έντεχνη.

Μια καινοτομία στον χώρο της μουσικής αποτελεί το μάθημα Μουσικού Θεάτρου, μια σχολή που σπάνια συναντά κανείς στα ωδεία και μουσικές σχολές της χώρας μας, η οποία συνδυάζει το τραγούδι, το χορό και το θέατρο.

Τέλος, προστίθεται ο κλάδος της Μουσικής Τεχνολογίας, Ηχοληψίας και Μουσικής Παραγωγής. Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται σε δύο έτη, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις πάνω στον τομέα της ηχοληψίας και της μουσικής παραγωγής τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Πληροφορίες και εγγραφές στο ΔΩΛ ώρες 9:00-13:00.

Τηλ: 2410 531960, κα Βάνα Φαρμακιώτη