Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου συμμετείχε σήμερα στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της Καρδίτσας με τη συμμετοχή αγροτοσυνεταιριστικών φορέων της περιοχής και αυτοδιοικητικών, με αντικείμενο τα όσα έχουν γίνει και όσα προγραμματίζονται για την Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στην τοποθέτησή του, έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν την επαρχία Φαρσάλων. Μεταξύ άλλων, εστίασε στην αναγκαιότητα της αποκατάστασης της  γέφυρας στην περιοχή της Αμπελιάς, που αποτελεί ένα κομβικό έργο το οποίο συνδέει την ανατολική με τη δυτική Θεσσαλία.

Επίσης, ζήτησε να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του κατεστραμμένου οδικού δικτύου και άλλων υποδομών, αλλά και του ζωτικής σημασίας άξονα που συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα.

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαχείρισης των φερτών υλικών σε χωράφια αγροτών της επαρχίας Φαρσάλων. Όπως εξήγησε, «είναι πολύ μεγάλες οι ποσότητες και για τη διευθέτησή τους χρειάζεται κεντρική μέριμνα που υπερβαίνει τις δικές μας δυνάμεις».

«Άκουσα με προσοχή τα όσα είπαν τα κυβερνητικά στελέχη. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την Πολιτεία και την Περιφέρεια για να κλείσουν όλες οι πληγές το συντομότερο δυνατό» σχολίασε ο κ. Εσκίογλου μετά το πέρας της σύσκεψης, στην οποία από τον Δήμο Φαρσάλων συμμετείχαν επίσης η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή και η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, πολιτικός μηχανικός κ. Ηλέκτρα Θελούρα.