Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες του γ1 τμήματος γυμνασίου θα ταξιδέψουν στην όμορφη Ελάτεια του Δήμου Τεμπών, ύστερα από πρόσκληση του Μουσείου «Θεσσαλικής Ζωής» για να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Ο κύκλος της ζωής» την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:30 στο καλαίσθητο χώρο του Μουσείου.

Τα παιδιά με πολύ μεράκι θα παρουσιάσουν την δουλειά τους, συνοδευόμενα από γονείς και κηδεμόνες και τις υπεύθυνες καθηγήτριες Βασιλική Κοσμάνου, Ελένη Κουτή και Αφροδίτη Γκούτζιου.

Η παράσταση αυτή έχει δοθεί τη φετινή χρονιά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών – μέρος αυτής), στο Μουσικό Σχολείο Σερρών και στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Δημοτικά τραγούδια από όλες τις φάσεις της ζωής του ανθρώπου, νανουρίσματα, ταχταρίσματα, τραγούδια της αγάπης και του γάμου, της ξενιτιάς, μοιρολόγια κλπ θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μουσική, λόγο και χορό, μέσα από την «δροσερή» ματιά των εφήβων πρωταγωνιστών.

Η λαογραφία και η παιδεία, το παρελθόν και το μέλλον, οι προηγούμενες και οι επόμενες γενιές σε ενεργή συνεργασία και σύζευξη!

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.