Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό και την πάντα ανεβασμένη διάθεση, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών πραγματοπoιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή όλων των τάξεων του 5ου Γυμνασίου Λάρισας την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής: 

"Η Α’ Γυμνασίου κατευθύνθηκε προς την πόλη του Βόλου και τα χωριά του Πηλίου. Επισκεφτήκε το Αρχαιολογικό μουσείο του Βολου, όπου οι μαθητές θαύμασαν κατάλοιπα του πολιτισμού της περιοχής κατά την αρχαιότητα.

Στη συνέχεια θαυμάσανε τις τοιχογραφίες του ζωγράφου Θεόφιλου στην οικία Κοντού στην Ανακασιά Πηλίου. Τελικός προορισμός οι Μηλιές, όπου τα παιδιά επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη του χωριού, απόλαυσαν το μαγευτικό φυσικό τοπίο και περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια του χωριού.

Με μια απογευματινή στάση στην παραλία του Βόλου ολοκληρώθηκε η εκδρομή τους και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ο κύκλος των μετακινήσεων της φετινής σχολικής χρονιάς τους! Συνοδοί καθηγητές: Μπούμπα Καλυψώ, Ξιφτος Κων/νος, Μωυσιάδου Εύα, Μπαζή Ντία, Καραδημητρίου Ναταλία, Κοστρίμπα Βάγια και Καραγγέλη Ευαγγελή

Η Β Γυμνασίου είχε τον δικό της προορισμό. Τράβηξε προς βορρά και επισκέφθηκε την πόλη της Θεσσαλονίκης. Περπάτησε στα Βυζαντινά μονοπάτια της πόλης, επισκέφτηκε τον Άγιο Δημήτριο, τις κατακόμβες, την Ροτόντα, τον Λευκό Πύργο και τέλος το Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές/τριες και η εκπαιδευτικοί απόλαυσαν το πανέμορφο δειλινό στον Πλαταμώνα στην τελευταία στάση κατά την επιστροφή. Συνοδοί καθηγητές, οι: κ. Τσιουραντανη Βασίλη, η κ. Μπελιά Παρασκευή, η κ. Ντάκου Κερασία, η κ. Τσολάκη Φωτεινή, η κ. Αμπελαργά Λαμπρινή και η κ. Χατζηαβραάμ Αγγελική.

Η Γ Γυμνασίου επέλεξε για προορισμό της ένα νησί, την πανέμορφη Σκιάθο, το νησί του συγγραφέα Παπαδιαμάντη. Με λεωφορείο ως την Αμαλιάπολη κι από κει με πλοίο έφτασε στον προορισμό της.

Οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στα σοκάκια του νησιού, επισκέφθηκαν τις εκκλησίες στο εσωτερικό και στα ψηλώματα, είδαν το σπίτι του Παπαδιαμάντη, έφτασαν ως το Μπούρτζι και απόλαυσαν το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, γεμίζοντας την ψυχή και τα μάτια τους με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας.

Τα παιχνιδιάρικα δελφίνια συνόδευαν το ταξίδι τους στο πήγαινε και στην επιστροφή, λες και ζήλευαν τον χορό και τα τραγούδια των παιδιών. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Δεληζώνα Ζωή, Κατσαβός Γιάννης, Καρρά Αποστολία, Λαζινού Νανά, Μαλλιοπούλου Λίνα και Μπασδέκη Αρετή

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος και μιας ακόμα σχολικής χρονιάς και για το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας. Μια χρονιά που εκτός από γνώσεις ήταν γεμάτη από εμπειρίες, ήταν πλούσια σε δράσεις, εκπαιδευτικές – διδακτικές επισκέψεις και ευκαιρίες για τους μαθητές/τριες να ανοίξουν τον ορίζοντά τους πολυεπίπεδα.