Ένα μοναδικό ταξίδι στη Λέρο πραγματοποίησε μια μικρή ομάδα μελών και φίλων του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας.

Αυτή τη φορά οι ταξιδευτές του ΠΟΚΕΛ στην 7ήμερη εκδρομή επισκέφθηκαν την Παναγιά του Κάστρου, το Βυζαντινό Μουσείο και την Αγία Μαρίνα, όπου γεύτηκαν τα αλμυρά και γλυκά, παραδοσιακά προϊόντα του νησιού. Κολύμπησαν στο Παντέλι, το Βρομόλιθο, τον Ξηρόκαμπο, τον Μπλεφούτη και τα Άλιντα, επισκέφθηκαν τον Άγιο Ισίδωρο, το Λακκί, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, το Μουσείο Β’ Παγκοσμίου πολέμου, την Παναγία Καβουράδαινα, το Παρθένι και την Αγία Κιουρά, με τις διαφορετικές τοιχογραφίες, τον Πλάτανο, τον πύργο του Μπελλένη με το Λαογραφικό Μουσείο.

Χαλάρωσαν κι ένιωσαν διακοπές, απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία, έδωσαν βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, χόρεψαν και γλέντησαν σε ταβέρνα με ζωντανή ελληνική μουσική, γνώρισαν τη Λέρο, μέσα απ’ το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας & Ανάπτυξης Λέρου, «Άρτεμις».

Ο πρόεδρος του Κ.Π.Ε.Α. Λέρου «Άρτεμις», Αντώνης Νταλλαρής είχε ετοιμάσει μια αυθεντική βραδιά στην αυλή του Συλλόγου, με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, από λύρες και τσαμπούνες, με σεμινάριο χορού αποκλειστικά για τους ταξιδευτές του ΠΟΚΕΛ.

Η βραδιά μετατράπηκε σε μαγική όταν από τη μια μεριά στεκόταν το φωτισμένο κάστρο κι από την άλλη πλευρά ξεπρόβαλε το γεμάτο φεγγάρι, μορφοποιώντας τις ωραίες εικόνες πλέον σε απαράμιλλες αναμνήσεις, τις οποίες φέραμε ως πνευματικές αποσκευές στην επιστροφή μας.