Την επιτυχημένη στρατηγική διείσδυσής της στην αγορά θα συνεχίσει η Ελληνική Συρματουργία ΑΕ, με φόντο την ενίσχυση τόσο του τζίρου, όσο και των κερδών της το 2022.

Η τρικαλινή εταιρεία, η παραγωγική δυναμικότητα της οποίας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος των συρματουργικών προϊόντων και αναπτύσσεται επεκτεινόμενη σε νέα είδη, πέτυχε το 2022 τζίρο 38.548.268 ευρώ, από 32.610.337 ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Τα EBITDA ενισχύθηκαν επίσης στα 2.118.878 ευρώ από 1.859.649 ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ αύξηση της τάξεως του 20% πέτυχε στα κέρδη μετά από φόρους, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1.055.618 ευρώ από 881.761 ευρώ το 2021.

Το  1968  οι  αδελφοί  Πέτρου,  ιδρύουν  την πρώτη μονάδα παραγωγής συρματοπλεγμάτων στο νομό Τρικάλων με την επωνυμία: Αφοί Γ. Πέτρου ΕΠΕ. Σήμερα, η ίδια οικογένεια, αλλά με τους νεότερους εκπροσώπους της εκσυγχρονίζει την εταιρεία αναβαθμίζοντας τον μηχανολογικό της εξοπλισμό, επενδύοντας σε νέα σύγχρονα μηχανήματα και επεκτείνει την παραγωγή της σε νέα συρματουργικά προϊόντα, δημιουργώντας νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 11.500 τ.μ. καλυμμένου χώρου, σε γήπεδο 25000 τ.μ, όπου στεγάζεται πλέον η επιχείρηση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η μηχανολογική υποδομή  και  εγκατάσταση  ολοκληρωμένου  συστήματος παρακολούθησης κρίσιμων παραμέτρων και ασφάλειας, βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα. Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε και στις γειτονικές χώρες της Βαλκανικής εδραιώνοντας πάγιες συνεργασίες. Επόμενος στόχος για την Ελληνική Συρματουργία,  όπως  αποτυπώνεται  στις  οικονομικές καταστάσεις, είναι όλο το δυναμικό της εταιρείας να ενισχύσει την παραγωγικότητα και να συμπιέσει τις δαπάνες, διατηρώντας παράλληλα τη θέση της στην αγορά.

Βασισμένη στην καλή της οργάνωση και το εξειδικευμένο της προσωπικό, η διοίκηση αναμένει βελτίωση της πορείας και των αποτελεσμάτων στην τρέχουσα χρήση, καθότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες έχει καταφέρει να επαυξάνει τα μερίδιά της.

Μαριλένα Καραβασίλογλου Industry