Φιλανθρωπικό Gala διοργάνωσε η AHEPA Hellas, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων για την ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη.

Στην λαμπερή εκδήλωση, παρευρέθηκαν πολυάριθμοι καλεσμένοι, στελέχη από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Την πολιτική ηγεσία της χώρας εκπροσώπησαν ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γεώργιος Κώτσηρας, καθώς και ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Κασσελάκης. Τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Αιδεσμιολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Βασίλειος Χρυσόπουλος.

Η εκδήλωση άνοιξε με τις ομιλίες των ανώτατων στελεχών του συμβουλίου της ΑΧΕΠΑ, του Κυβερνήτη της AHEPA Hellas κ. Χρήστου Καραπιπέρη, του Ύπατου Κυβερνήτη Ευρώπης κ. Βασίλειου Πετκίδη του Ανώτερου Προέδρου κ. Σάββα Τσίβικου. Στις ομιλίες τους, τα στελέχη της οργάνωσης αναφέρθηκαν στη Μεγάλη Ιδέα και τα Ιδεώδη του Ελληνισμού, που οδηγούν την εθελοντική δράση και τη φιλανθρωπική προσφορά της οργάνωσης για περισσότερο από έναν αιώνα, καθώς και τις δράσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα το έργο και τη συνεισφορά της ΑΧΕΠΑ και στον απανταχού ελληνισμό με κύριους άξονες την υγεία και την εκπαίδευση.

Ακολούθησε ομιλία του Υπουργού, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία εξήρε τη δράση της ΑΧΕΠΑ, καθώς και το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της αποτύπωμα, καθώς όπως τόνισε η οργάνωση δείχνει έμπρακτα την παρουσία της στην επίλυση προβλημάτων λειτουργικότητας. Αναφέρθηκε επίσης στο ίδιο το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, και την προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στη δύναμη του Ελληνισμού όταν ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, το ελληνικό πνεύμα, καθώς και στη υποστήριξη της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ προς τους Έλληνες που βρίσκονται εκτός συνόρων ή αφήνουν τη χώρα για να βρεθούν σε μία νέα ήπειρο, παρέχοντας ένα πλαίσιο υποστήριξης και ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν προσωπικότητες από τον κοινωνικό, καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, οι οποίες συμπλέουν με τα ιδεώδη της ΑΧΕΠΑ και συνεισφέρουν μέσα από την ατομική και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην ελληνική κοινωνία, όπως ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών και η κ. Σοφία Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς και μέλη της AHEPA Hellas για το έργο τους, όπως Θάνος Γεωργουλάς στον Πολιτισμό, ο Παναγιώτης Παντελιάδης στην Υγεία, ο κ. Αναστάσιος Σπανίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων G.P.A. στην επιχειρηματικότητα. Βραβεύτηκαν επίσης και οι δωρητές – χορηγοί της εκδήλωσης για τη συνεισφορά τους στο φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε αποσπάσματα από το μουσικό έργο “ΙΩΝΙΑ-Πύλη στον Χρόνο” που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Ηρώδειο.

Σκοπός της ΑΧΕΠΑ από το 1922 είναι να προωθήσει τον Ελληνισμό, την εκπαίδευση, την φιλανθρωπία, την υπευθυνότητα των πολιτών, καθώς και τον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα. Όντας η μεγαλύτερη και παλαιότερη ένωση με ελληνικές ρίζες, με περισσότερα από 40.000 μέλη στην οικογένεια της, η ΑΧΕΠΑ έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν σε ιατρικές έρευνες, αρωγή για εύρεση εργασίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό, καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.