Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν στη Λάρισα τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης, καταγγέλοντας την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς, όπως αναφέρουν, σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Στο πλαίσιο χαιρετισμού, το μέλος της Επιτροπής κ. Παπαστεργίου σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την μετατροπή της πόλης μας σε πολεμικό ορμητήριο.

Η Λάρισα, μια πόλη του κάμπου στη μέση της Ελλάδας, αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο για τη συμμετοχή της σε πολέμους μίλια μακριά, με απρόβλεπτες συνέπειες αν αυτοί οι πόλεμοι γενικευθούν.

Στη μια άκρη, το αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. λειτουργεί πλέον ως Νατοϊκή βάση με τους αμερικανούς να έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολλάρια για υπόστεγα, εγκαταστάσεις για το προσωπικό τους, με τα κατασκοπευτικά DRONES αλλά και άλλα αεροχήματα κυρίως για τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία.

Μηχανοκίνητη πορεία από την Επιτροπή Ειρήνης στη Λάρισα

Στην άλλη άκρη, στην 1η Στρατιά, εδρεύει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ-ΕU-OHQ) το οποίο και «προσεφέρθη» από την Ελλην. Κυβέρνηση ώστε ν΄αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης στην κρίση της Ερυθράς Θάλασσας με πρόσχημα την διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοϊας σε μια ζώνη όπου μαίνονται οι συγκρούσεις με τους Χούθι της Υεμένης και άλλες δυνάμεις. Ορίστηκε ήδη ο Έλληνας διοικητής της επιχείρησης ενώ έχουν αφιχθεί αξιωματούχοι και από άλλες ευρωπαϊκέςς χώρες.(…)

Είναι ασύστολο ψέμα ότι όλα αυτά γίνονται για την «άμυνα» και την «ασφάλεια» της πατρίδας μας.

Τι δουλειά έχουν οι Έλληνες ένστολοι 3.500 μίλια μακριά; Ποιες αξίες και ποια ιδανικά υπερασπίζονται; Από ποιον κινδυνεύουμε; (..) Και πού βρίσκονται όλα αυτά τα δισεκατομμύρια για τους εξοπλισμούς και τις Νατοϊκές δαπάνες όταν για τους αγρότες «ξύνουν τον πάτο του βαρελιού»,όταν δεν υπάρχει φράγκο για την παιδεία, την υγεία, μισθούς και συντάξεις, για την αντιπλημμυρική-αντισεισμική-αντιπυρική θωράκιση της χώρας;».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με αιτήματα την άμεση διακοπή της ελληνικής εμπλοκής, να μη σταλεί φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα, να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές Βάσεις και υποδομές, να φύγουν όλοι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την πόλη μας.

ertnews.gr