Φωτιά σε ένα ομοίωμα μελισσοκόμου έβαλαν σήμερα οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη διαμαρτυρία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας κ. Π. Σαρούδης σε δηλώσεις του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε όλο το νομό Λάρισας χάθηκαν 17.000 κυψέλες από τις πρόσφατες θεομηνίες και ζήτησε να υπάρξουν γενναία μέτρα στήριξης του κλάδου.

Λάρισα: Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία Μελισσοκόμων στους κεντρικούς δρόμους

Ο κ. Σαρούδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την προστασία της εγχώριας παραγωγής μελιού και να παταχθούν φαινόμενα “ελληνοποιήσεων”, καθώς και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την τοποθέτηση των μελισσοσμηνών στα δάση, αλλά και την κυκλοφορία των φορτηγών τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και τους παραδρόμους.

Λάρισα: Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία Μελισσοκόμων στους κεντρικούς δρόμους

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι Σύλλογοι Ελασσόνας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικκαίων, Τρικκαίων – Φίλων της μέλισσας και Φαρσάλων. Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε από την σκεπαστή αγορά της Νεάπολης και μέσω των οδών Καρδίτσης – Ιλάρχου Σαρίμβεη -Ηρώων Πολυτεχνείου-Παπαναστασίου –Κύπρου- Νικηταρά- Ηρώων Πολυτεχνείου – Ιλάρχου Σαρίμβεη – Καρδίτσης κατέληξε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου παραδόθηκε το ψήφισμα από τα Δ.Σ των Συλλόγων στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα.

Ακολούθως τα οχήματα των μελισσοκόμων κατευθύνθηκαν προς τον κόμβο του Πλατυκάμπου για να ενισχύσουν το μπλόκο των αγροτών.

ertnews.gr