Στο μήνυμά της για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη αναφέρει τα εξής: 

"Έφτασε ο δεκαπενταύγουστος, η μεγάλη γιορτή του Πάσχα του Καλοκαιριού, της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μια μέρα αφιερωμένη στην Παναγία, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της εκκλησίας μας. Οι Έλληνες αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία. Αυτή η πίστη μας έχει κρατήσει όρθιους σε δύσκολες στιγμές και αποτελεί διαχρονικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας.

Η Παναγία αποτελεί σύμβολο μητρικής αγάπης και ελπίδας. Είναι η πρώτη που προσφωνούμε και επικαλούμαστε στα δύσκολα. Αυτή στην οποία καταφεύγουμε για στήριξη, στην οποία πάντα προστρέχουμε μέσω της προσευχής για προστασία, παρηγοριά και βοήθεια.

Στη συνείδηση των ορθοδόξων πιστών η Παναγία έχει καθιερωθεί ως μεσίτρια που ενώνει τη γη με τον ουρανό.Ανέκαθεν ενέπνεε αγάπη, σύμπνοια, ενότητα.Με το πρόσωπο Της έχουμε συνδέσει, την ταπεινότητα ,την ανιδιοτέλεια, την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη . Αξίες αναγκαίες για να αντιμετωπίζουμε κάθε εμπόδιο της καθημερινότητας, κάθε δυσκολία και κάθε πρόκληση σαν άτομα αλλά και σαν κοινωνικό σύνολο.

Η Παναγία δεν εγκαταλείπει ποτέ κανέναν,έχει πάντα τον τρόπο να βοηθά και να αποτελεί μια τεράστια αγκαλιά για όλους.Φέτος καθώς προστρέχουμε, με κατάνυξη, στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της,ας εμπνευστούμε από τις αρετές Της και ας βάλουμε το εγώ στην υπηρεσία του εμείς ,με το βλέμμα στραμμένο στο κοινό καλό.

Η Χάρη της Παναγιάς μας να χαρίσει σε όλους μας υγεία και φώτιση. Η ευλογία Της να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί με προσήλωση στους στόχους για ένα καλύτερο μέλλον.

Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες! Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!".