Μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα έστειλαν εκατοντάδες αγρότες του δήμου Αγιάς με το συλλαλητήριο που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Αγιάς.

Η πλατεία γέμισε με τρακτέρ και αγρότες, αλλά και εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μαθητές που δήλωσαν τη συμπαράσταση τους. Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων χαρακτήρισαν κοροϊδία τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ενώ τόνισαν πως απαιτείται η ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουν, προκειμένου να διασφαλίσουν ένα εισόδημα που θα επιτρέπει σε αυτούς και τις οικογένειες τους, να παραμείνουν στα χωριά τους και να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Μαζί με τα γενικότερα προβλήματα, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, οι αγρότες αναφέρθηκαν στις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη, στην μείωση της παραγωγής μήλων εξαιτίας του φουζικλάδιου, παρά τους επανειλημμένους ψεκασμούς που ανέβασαν ψηλότερα το κόστος παραγωγής, ασθένεια που δεν αποζημιώνεται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, ούτε καν από τα ΚΟΕ, για την οποία διεκδικούν αναπλήρωση εισοδήματος στα 1.000 ευρώ/στρέμμα, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στα κάστανα, όπου παραμένει και οξύνεται ο μύκητας της φαιάς σήψης και η σφήκα με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος, συνεπώς χρειάζεται αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο ύψος των 700 ευρώ/στρέμμα.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς, προετοιμάζουν ταυτόχρονα το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη, ναυλώνοντας μέχρι τώρα 2 λεωφορεία που θα αναχωρήσουν το μεσημέρι της Τρίτης από την Αγιά.

Την συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγρότες, μετέφερε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας.

902.gr