Μια μελωδική αύρα και ένα «κύμα» νοσταλγίας και κεφιού παρέσυρε το πλήθος των δημοτών, των επισκεπτών και των παραθεριστών της περιοχής των παραλίων των δήμων Αγιάς και Τεμπών, που παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής 27/08, στο θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο.

Η μουσική εκδήλωση που οργάνωσε και παρουσίασε η ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», με θέμα «Μια φορά θυμάμαι..», ήταν ένα αφιέρωμα στο «Νέο Κύμα» και στις Μπουάτ της δεκαετίας του ’60, σε συνεργασία με τους δήμους Αγιάς και Τεμπών και το «Δίκτυο Δέλτα Πηνειού-Τεμπών».

Το θέατρο αντήχησε από μελωδίες και όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα, τραγουδώντας τα τραγούδια μιας άλλης εποχής που ως τόσο παρέμειναν ζωντανά ως τις μέρες μας και αποδείχτηκε ότι αγγίζουν ακόμη τις καρδιές όλων μας. Η μεγάλη επιτυχία της βραδιάς οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή του κοινού, κάτι που ήταν και η καλύτερη ανταμοιβή για την ομάδα και τους διοργανωτές.

Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη για το καλωσόρισμα του κοινού και αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η εκδήλωση και ιδιαίτερα τους δήμους Αγιάς και Τεμπών καθώς και το Δίκτυο Δέλτα Πηνειού Τεμπών για την πρόσκληση, έδωσε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό στο δήμαρχο Τεμπών - Γιώργο Μανώλη, καθώς και στον πρόεδρο του Δικτύου Δέλτα Πηνειού Τεμπών, Νίκο Ρήγα.

Την σκυτάλη της παρουσίασης, πήραν οι Δημήτρης και Φλώρα Γουγουλιά που επιμελήθηκαν και τα κείμενα.

Στην εισαγωγή του ο Δημήτρης Γουγουλιάς τόνισε : «Φίλες και φίλοι, αγαπητοί καλεσμένοι και επισκέπτες, καλησπέρα. Είναι η τρίτη φορά που προσπαθούμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση – την πρώτη αναβλήθηκε λόγω του θανάτου των αεροπόρων των καναντέρ – αλλά και σήμερα η σκέψη μας είναι κοντά στους πυρόπληκτους ολόκληρης της χώρας, στα θύματα των φετινών ανεξέλεγκτων πυρκαγιών και στην καταστροφή του περιβάλλοντος, με την απώλεια ζωικού και φυτικού κεφαλαίου.

Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, για μια νοσταλγική βόλτα στο παρελθόν… η οποία θα κλείσει με μια σειρά έντεχνων και λαϊκών τραγουδιών.

Θα γυρίσουμε πίσω σε ένα χτες, όπου οι μεγάλοι θα θυμηθούν τα νιάτα τους, τα εφηβικά τους όνειρα και τα πρώτα τους ερωτικά σκιρτήματα και οι νεότεροι θα πάρουν μια γεύση από μια εποχή χωρίς κινητά τηλέφωνα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης…»

Έπαιξαν και τραγούδησαν κατά αλφαβητική σειρά οι μουσικοί : 1. τραγούδι, Γρηγόρης Αποστολόπουλος, 2. Κιθάρα-φυσαρμόνικα-τραγούδι, Κωνσταντίνα Γιαννακόπουλου, 3. τουμπερλέκι, Ζαχαρίας Γκάνιαρης, 4. τραγούδι, Γλύκα Ζαφειρίδου, 5. Μπουζούκι ο μαέστρος, Στάθης Σταμελόπουλος, 6. Πιάνο η μαέστρος, Ροδόπη Τσόκανου-Τσόγια, 7. κιθάρα – τραγούδι, επιμέλεια μουσικού προγράμματος Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη.

Η επιμέλεια των κειμένων και η παρουσίαση έγιναν από τη Φλώρα και τον Δημήτρη Γουγουλιά. Στον ήχο ο Δημήτρης Πράπας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός του δημάρχου, Γιώργου Μανώλη, ο αντιδήμαρχος Αγιάς, Νίκος Ντάγκας, ο εκ Γόννων πατέρας Βασίλειος Τάσιος, πρόεδροι Κοινοτήτων και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.