Για δραματικά μειωμένη παραγωγή ελιάς στο νομό Λάρισας μιλούν οι ελαιοπαραγωγοί στην ποικιλία στρογγυλές ελιές Αμφίσσης, γεγονός που με την πρωτοφανή ακαρπία των ελαιόδεντρων ποικιλιών "Χαλκιδικής" σημαίνει ότι θα εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή της ελιάς και του ελαιόλαδου.

"Φέτος η συγκομιδή ήταν στο 20% της περσινής" δηλώνει το μέλος και επί δέκα χρόνια πρόεδρος της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Πουρναρίου κ. Γ. Πολύμερος (η ομάδα Πουρναρίου αριθμεί 183.000 δένδρα). 

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε πρόσφατη επίσκεψή στη Λάρισα είχε τονίσει ότι οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να σταματήσουν να ελπίζουν σε κατά εξαίρεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για την φετινή ακαρπία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακαρπίας της ελιάς είπε ότι, σε συνεννόηση και με τις άλλες μεσογειακές χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, θα θέσει το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο υπουργών Γεωργίας, στις Βρυξέλλες, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο αλλά και γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη κάλυψής του από τον ΕΛΓΑ.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου, Ελευθερία)