Αυξημένο τζίρο αλλά πλήγμα στα κέρδη επεφύλασσε το 2022 για την εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, η οποία παράγει ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων με βάση το σουσάμι και βρίσκεται πίσω από τα brand «ΟΛΥΜΠΟΣ» και «ΑΛΦΑ».

Η Λαρισινή επιχείρηση, που περιλαμβάνεται σε εκείνες που υπέστησαν τις καταστροφικές πλημμύρες στις εγκαταστάσεις της αλλά ήταν ασφαλισμένη, είχε τζίρο 36.188.109 ευρώ έναντι 30.607.866 ευρώ το 2021. Παράλληλα, τα μικτά αποτελέσματα (κέρδη) ανήλθαν στο ποσό των 5.935.122 ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων (κέρδη) σε 98.218 ευρώ.

Τα αντίστοιχα ποσά κατά την προηγούμενη χρήση, ήταν 7.149.392 ευρώ και (κέρδη) 701.789 ευρώ. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στα δημοσιευμένα αποτελέσματα της εταιρείας, ο τζίρος και για το 2023, τουλάχιστον έως τη σύνταξη της έκθεσης ΔΣ, εμφανίζεται αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Αξίζει επίσης, να σημειωθεί πως κατά την εν λόγω χρήση έγινε αγορά γηπέδου επί του οποίου βρίσκεται επαγγελματικό κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.391,03 τ.μ. ενώ υπό εξέλιξη βρίσκονται η κατασκευή μίας νέας αυτόματης μονάδας ταχινιού με μέλι, καθώς και χώροι εστίασης για το προσωπικό της εταιρείας.

Σημειώνεται πως οι εγκαταστάσεις της εταιρείας περιλαμβάνουν εκτός από το χώρο των γραφείων και της μηχανοργάνωσης, τον χώρο της παραγωγής με πέντε κύριες μονάδες για την παραγωγή και συσκευασία χαλβά, ταχινιού, παστελιού, σουσαμιού και μαρμελάδας.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Φαίδρα Μπράττου, Industry)