Με αφορμή τις αυτοδιοιηκητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θέλω να σταθώ στον μεγάλο αριθμό των νέων ανθρώπων που ρίχθηκαν για πρώτη φορά στο στίβο της πολιτικής. Άλλωστε αυτό πρέπει να είναι και το στοίχημα για εμάς ,αλλά και για την κοινωνία συνολικά.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. Καινούριες ιδέες καινοτόμες απαλλαγμένες από τα πολιτικά ταμπού και τις ταμπέλες του παρελθόντος. Οι νέοι είναι το μέλλον και για να είναι το μέλλον αυτό λαμπρό πρέπει να επικροτούμε τέτοιες ενέργειες.

Τα πρόσφατα τραγικά συμβάντα στην περιοχή της Θεσσαλίας μας ανέδειξαν λάθη ,ελλείψεις και αστοχίες του παρελθόντος. Αλλά το κυριότερο που ανέδειξαν είναι η ανάγκη για μια ορθά οργανωμένη τοπική αυτοδιοίκηση. Οι καιροί αλλάζουν ,η φύση δείχνει στον άνθρωπο ότι πρέπει να την υπολογίζει και πως αν δεν το κάνει θα τον τιμωρεί. Ζούμε στην εποχή της κλιματικής αλλαγής , την εποχή
της αστικοποίησης .

Χωριά που κάποτε αποτελούσαν κέντρο παραγωγής ,κέντρο ζωής και πρασίνου ,σήμερα ερημώνουν γιατί δεν υπάρχουν οι υποδομές αλλά και τα κίνητρα να μείνουν οι κάτοικοι εκεί. Τους κρατάει μόνο η αγάπη για τον τόπο τους. Και αυτή η αγάπη είναι που ωθεί και τους νέους σήμερα να ασχοληθούν με τα κοινά .Γιατί νοιάζονται για τον τόπο τους ,γιατί επιθυμούν ένα καλύτερο αύριο και είναι διατεθειμένοι να «παλέψουν» για αυτό.

Ίσως αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος . Όσο και αν έχει αμφισβητηθεί η δημοκρατία , το δικαίωμα μας στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα αποτελεί πάντα μέγιστο αγαθό για την κοινωνία μας.

Δεν θέλουμε να είμαστε μια νωχελική γενιά, θέλουμε να πάψουμε να είμαστε η γενιά της ήσσονος προσπάθειας. Παθογένειες χρόνων ταλαιπωρούν την καθημερινότητα μας. Και αν δεν είμαστε εμείς οι νέοι στην πρώτη γραμμή ,τα λάθη του παρελθόντος θα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.

Η γενιά των πατεράδων μας, μας ανέθρεψε μας μόρφωσε και μας παρέδωσε μια κοινωνία με τα καλά και τα άσχημα της την οποία εμείς πρέπει να φροντίσουμε, να την «ποτίσουμε» ,ώστε να ανθίσει και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας ως ένα κήπο γεμάτο λουλούδια .

Μια κοινωνία σύγχρονη, πράσινη με σεβασμό στη φύση ,με κέντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του. Ας σταματήσουμε να ακούμε τις φωνές των λίγων που θέλουν να μας πείσουν ότι η ενασχόληση με την πολιτική ισοδυναμεί με διαφθορά .Ας αποδείξουμε σε όλους τους δύσπιστους ότι θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στην ΕΛΛΑΔΑ του 2023

Ο Πλάτωνας είπε: Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν κατώτεροι σου. Και η νέα γενιά δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό στις εκλογές της Κυριακής. Αρκεί απλά μια ματιά στο πόσα νέα άτομα, που κατέβηκαν για πρώτη φορά υποψήφιοι, βρίσκονται σε εκλέξιμες θέσεις στους συνδυασμούς τους. Τώρα ξεκινάνε, από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ,με όραμα, διάθεση και ελπίδα για μια σύγχρονη,ασφαλή και φιλική προς τον πολίτη κοινωνία, για την ΕΛΛΑΔΑ του 2030.!

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους !

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπεύθυνος ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας –Μέλος ΟΝΝΕΔ