Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Μηχανικών - Μελών του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας στην πρόσκληση που απεύθυνε το Επιμελητήριο για την εγγραφή τους στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και την εθελοντική συμμετοχή τους στην υποστήριξη των ενεργειών που απαιτούνται το επόμενο διάστημα για την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε το καταστροφικό πέρασμα του φαινομένου «Ντάνιελ».

Πιο συγκεκριμένα με τους το Μητρώο Εθελοντών έφτασε τους 274 εγγεγραμμένους, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την ετοιμότητα του κλάδου να συνεισφέρει έμπρακτα σε στιγμές κρίσης. Τα στοιχεία των εθελοντών έχουν ήδη διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), οι οποίοι είναι στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας και έτοιμοι να συνδράμουν στις αυτοψίες και στην καταγραφή των ζημιών.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου ανέφερε σχετικά:

«Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μηχανικούς - μέλη μας για τη σημαντική τους ανταπόκριση στο κάλεσμα μας. Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η διαχρονική ετοιμότητα του κλάδου μας να υποστηρίξει με την τεχνογνωσία και την επιστημονική του κατάρτιση την Πολιτεία και τους συμπολίτες μας σε στιγμές κρίσης.

Είμαστε βέβαιοι πως οι υπηρεσίες τους θα φανούν πολύτιμες και θα συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από μία ακόμη πρωτοφανή φυσική καταστροφή».