Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.

Αντικείμενο της συνάντησης, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ήταν τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και τη λειτουργία του. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα όπως, η ανάδειξη των προβλημάτων υποστελέχωσης και πλήρωσης θέσεων, αλλά και η ενεργειακή κρίση.

Έμφαση δόθηκε τόσο στο πρόβλημα του διαγωνισμού πρόσληψης των εργαζόμενων για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, όσο και στην έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, η οποία έχει διεξαχθεί και αφορά την πρόσληψη μηχανικών και διοικητικού προσωπικού. Επίσης, ζητήθηκε η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους δήμους και τις επιχειρήσεις των δήμων.

Από πλευράς Υπουργού υπήρξε δέσμευση ότι σύντομα θα υπογραφεί απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ειδικά για τα ανείσπρακτα πρόστιμα ΚΟΚ. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μανώλης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση. «Οι δήμοι θα έχουν μεγάλη δυσκολία να κλείσουν τους προϋπολογισμούς τους αυτή τη χρονιά, κατά την οποία παρουσιάζεται πολύ αυξημένο το ενεργειακό κόστος στο δήμο, στα Νομικά Πρόσωπα, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, αλλά και στο κόστος κατασκευής των έργων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τεμπών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης:

«Επιδιώκουμε συναντήσεις και συζητήσεις για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο μας, ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για το Δήμο Τεμπών. Με το Υπουργείο Εσωτερικών βρισκόμαστε σε σταθερή επικοινωνία, ενώ η μέχρι τώρα συνεργασία έχει δείξει πως αυτές οι πρωτοβουλίες μας αποδίδουν».

«Πράγματι η φετινή χρονιά έχει δυσκολίες, οι οποίες είναι μπροστά μας, όμως ταυτόχρονα έχουμε τη γνώση, τη θέληση και την ικανότητα να ανταπεξέλθουμε σε αυτές», τόνισε ο κ. Βορίδης.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να στηρίξουμε τους δήμους και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.